neděle 8. září 2024

Mladé Češky polskou hradbu neprorazily

Šestnáctiletá Laura Samson ani 19letá Linda Nosková se do finále Prague Open neprobojovaly, obě skončily na raketě polských soupeřek

profimedia-0892252007.jpg

Mladou kometu přibrzdilo zranění. Laura Samson skrečovala semifinálový duel kvůli svalovému zranění, ale v Praze zanechala skvělý dojem. Žebříčkem prolétne téměř o 300 míst!vzhůru téměř
Zdroj: profimedia

  • Mladou kometu přibrzdilo zranění. Laura Samson skrečovala semifinálový duel kvůli svalovému zranění, ale v Praze zanechala skvělý dojem. Žebříčkem prolétne téměř o 300 míst!vzhůru téměř
  • Zdroj: profimedia

Obě česká želízka skončila ve dvouhře žen na turnaji Livesport Prague Open před branami finále. A v obou případech ztroskotala na polských soupeřkách. Finále ve Stromovce tak bude plně v režii našich severních sousedů.

V pouhých 16 letech odehrála Laura Samson na okruhu WTA skvělý turnaj. Postupně porazila tři tenistky včetně Kateřiny Siniakové a i v semifinále proti Magdaleně Frechové začala dobře. Vyhrála první set, poté jí ale doběhly svalové potíže z posledních dnů a za stavu 6:3, 0:6 a 2:4 zápas skrečovala.

„Je to  pro mě super výsledek. Ten týden jsem si moc užila a mrzí mě, že jsem to musela takhle ukončit," zhodnotila Samson své působení na pražském turnaji.

Teenagerka prolétne díky třem výhrám žebříčkem raketově vzhůru. Před turnajem byla 643., příští týden se bude pohybovat už ve čtvrté stovce. Úžasné.

To obhájkyně loňského triumfu si bodově nepolepší. Nasazená jednička Linda Nosková procházela turnajem jako nůž máslem, do semifinále postoupila bez ztráty setu, v duelu s Magdou Linetteovou ale také narazila.

Vstoupila do něj sice potvrzeným brejkem, potom však ztratila dvakrát servis a zkušená Polka dovedla první sadu k výhře 6:3. Ve druhém setu Češka zlepšila servis a díky odvážné hře získala set stejným poměrem. V rozhodující sadě 32letá Linettová podávala za stavu 5:3 na vítězství a měla postupně šest mečbolů, která Češka drtivými returny odvrátila. Devatenáctiletá olympionička pak duel dovedla do tiebreaku, v něm však soupeřce nestačila a prohrála jej 2:7.

Prague Open turnaj WTA

Dvouhra - semifinále:

Frechová (6.) - Samson (divoká karta) 3:6, 6:0, 4:2 skreč.

Linetteová (4.) - Nosková (1.) 6:3, 3:6, 7:6 (2)

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0901386369.jpg
Tenis Generálka US Open

První titul. Nosková zvládla finále v Monterrey, v turnaji neztratila ani set

profimedia-0901133583.jpg
Tenis Generálka US Open

Úžasná forma před US Open. Nosková se probila do finále v mexickém Monterrey

profimedia-0895847317.jpg
Tenis Generálka US Open

Paráda. Tři výhry v řadě a Nosková i Siniaková jsou v semifinále

profimedia-0895986147.jpg
Tenis Generálka US Open

Nosková i Siniaková mají dvě výhry v řadě, obě postoupily do čtvrtfinále