pátek 18. října 2024

Místo operace titul mistra světa

David Pastrňák rozhodl o vítězství českého týmu ve finále mistrovství světa. Přitom do Prahy nemusel ani odcestovat, měl jít na operaci kyčle.

David Pastrňák oslavuje vítězný gól

David Pastrňák oslavuje vítězný gól
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák oslavuje vítězný gól
  • Zdroj: Profimedia

O zdravotním stavu Davida Pastrňáka se spekulovalo hned po jeho příjezdu do Prahy. Vědělo se, že po vypadnutí z play off není zcela v pořádku. Sám Pastrňák přiznal, že vedení Bostonu nebylo rádo, když se největší česká hokejová hvězda rozhodla pro příjezd do Prahy. Po finálovém večeru jsme se dozvěděli, z jakého důvodu.

„Mám kyčel, uvidíme, jak to dopadne. Před mistrovstvím mi bylo řečeno, že určitě budu muset jít na operaci. Ale co tady se mnou předvedl pan Kolář... Patří mu velký dík, takhle dobře jsem se necítil osm měsíců. Nevím, co má za magické ruce, ale fakt se mi už dlouho nebruslilo tak dobře jako na mistrovství světa,“ sdělil po vítězném utkání Pastrňák.

Sedmadvacetiletý rodák z Havířova si svůj první bod na domácím šampionátu schoval až na finále. O tom, že nejdůležitější utkání mistrovství světa rozhodne právě Pastrňák, byl přesvědčený i Jaromír Jágr, který se o své předtuše podělil s fanoušky na sociálních sítích.

„Co bych si teď nejvíce přál? Aby Pasta rozhodl finále. To by byla taková třešnička na dortu. Myslím si, že on hrozně moc chce rozhodnout. Hraje výborně, hraje pro tým. Bylo by to takové razítko: Jsme nejlepší,“ řekl Jágr.

Jágrovo šestý smysl nelhal. Bostonský útočník skóroval ze své oblíbené pozice na levém kruhu přesně k tyči po krásné přihrávce Tomáše Kundrátka. „Myslel jsem, že se po gólu na kolena v životě nedostanu, ale ty emoce byly tak velké! Ani nevím, že v sobě mám tak velké emoce, abych takhle slavil gól,“ řekl novinářům novopečený mistr světa.

Po čtrnácti letech získali Češi zlatou medaili a nyní si mohou plně užít oslavy. Hokejisté oslaví zlatou medaili s fanoušky na Staroměstském náměstí dnes od 17:00.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka