středa 9. října 2024

Místo iPhonu přišly nahnilé brambory

Podvod překazila všímavá pracovnice pošty v Tanvaldu na Jablonecku. Díky ní mladík, který si od neznámého prodejce na webu objednal mobilní telefon, nepřišel o peníze.

mobil

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Kerde Severin

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Kerde Severin

Mladý muž z Jablonecka reagoval na nabídku telefonu iPhone 12 za 7 250 korun, která se objevil na facebookovu. Odpověděla mu údajná majitelka telefonu. Na prodej spěchala, proto se dohodli, že muž pošle na účet zálohu 250 korun a potom mu na dobírku přijde mobil.
"Poštovní úřednice za přepážkou zpozorněla, když se mladík zmínil o tom, že sehnal iPhone za půlku běžné ceny a poradila mu, aby si obsah zásilky na místě zkontroloval. Když balíček otevřel, byly v něm místo telefonu čtyři nahnilé brambory," popsala pro Minutové zprávy policejní mluvčí Ivana Baláková.

Díky tomu, že mladík otevřel balíček před věrohodným svědkem, mohla pošťačka zastavit platbu, která měla putovat k odesílateli zásilky. Po něm teď pátrá policie.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

Spotřeba elektrické energie
Domácí

Energošmejdi si účtují drahé poradenství nebo vymáhají pokuty

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek

GZJwXkEXgAAFwVp
Zahraniční

Gretu Thunberg znovu sebrali. Tentokrát na demonstraci proti uhlí v Bruselu