Ministerstvo zemědělství otevře své brány 28. října

V pondělí 28. října budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost prozkoumat běžně nepřístupné části Ministerstva zemědělství v Praze na Těšnově.

Ministerstvo zemědělství

Budova Ministerstva zemědělství
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Budova Ministerstva zemědělství
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Na Den vzniku samostatného československého státu, 28. října, se veřejnosti otevřou dveře Ministerstva zemědělství (MZe), kde budou mít zájemci možnost nahlédnout do běžně nepřístupných prostor, včetně pracovny ministra. Historická budova v Praze na Těšnově nabídne komentované prohlídky od 10 do 15:30 hodin.

„Otevírat různé instituce během významných svátků je krásnou tradicí, kterou ctí i naše ministerstvo. V tento den tak pozveme návštěvníky na prohlídku budovy navržené architektem Františkem Roithem, jejíž základní kámen byl položen v roce 1928. Budova byla postavena moderními technikami, včetně použití litého betonu, což umožnilo dokončení hrubé stavby za pouhý rok,“ uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Během prohlídek se návštěvníci podívají do reprezentativního bytu ministra, jeho současné pracovny, jednacích sálů a dalších reprezentačních prostor, které slouží k pořádání konferencí a protokolárních akcí. Vstup je zdarma a není nutná předchozí registrace, avšak účastníci musí projít bezpečnostním rámem. Prohlídky budou probíhat každou půl hodinu, přičemž poslední začne v 15:30.

Autor: Šimon Mitro

Související

Lochkovský tunel na Pražském okruhu
Domácí

Tunely na Pražském okruhu budou v neděli a v pondělí uzavřeny

profimedia-0817649527
Domácí

Plzeň oslaví vznik republiky. Doprava v centru bude omezena

Albert
Domácí

Jak mají obchody otevřeno ve svátek 28. října?

Jirko,_děkujeme._Nemlčíme._05
Domácí

Dostane Brady vyznamenání? Zeman jej odmítal, Pavel zatím mlčí