pondělí 16. září 2024

Milion chvilek ožívá. Kvůli 168 hodinám chystá protestní akci před Českou televizí

Spolek Miliony chvilek chce zvrátit rozhodnutí České televize o zrušení pořadu 168 hodin. Mračna se však podle "chvilkařů" stahují i nad podobně zaměřenými pořady Reportéři ČT a Otázky Václava Moravce.

Milion chvilek míří na Kavčí hory.

Milion chvilek míří na Kavčí hory.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Milion chvilek míří na Kavčí hory.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Spolek Milion chvilek pro demokracii, který tvrdě kritizoval vládu Andreje Babiše a po volbách v roce 2021 se stáhl do ústraní, kdy o sobě nedával vědět ani v dobách prudce rostoucí inflace a jiných společenských nešvarů, se opět vrací na scénu. K aktivitě jej vybudilo rozhodnutí vedení České televize o zrušení publicistické pořadu 168 hodin. Kvůli tomu chystá spolek na příští pondělí protestní akci před budovou České televize na Kavčích horách.

Při setkání s pracovníky by chtěli zástupci Milionu chvilek docílit zvratu v konání současného vedení České televize a zachování pořadu, která považuje za jeden z nejinvestigativnějších jaké Česká televize nabízí. Druhá strana politického spektra však hovoří o tom, že právě 168 hodin svým scénářem už dlouhou dobu nahrává současné vládní garnituře.

Podobné komentáře se objevují i pod zveřejněnou aktivitou Milionu chvilek, kde je spolek, vzhledem ke svým aktivitám z minulé desetiletky a nečinnosti z posledních let, nabádán k vyváženějšímu přístupu ke komplexní politické scéně.

Ředitel České televize Jan Souček ve své odpovědi na otevřený dopis stanovisko České televize k pořadu 168 hájí a přiznává, že investigativity se v něm vyskytovalo minimum. odmítl také tvrzení spolu, že by celá věc měla politický kontext.

Celé vyjádření ředitele ČT si můžete přečíst zde.

Autor: Jan Skala

Související

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Film a TV

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

456113706_920635160098412_7075053344463224619_n
Domácí

Sláva Milionu chvilek je minulostí. Na jejich akci dorazily desítky lidí

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

nora
Domácí

Pořad 168 hodin končí, může za to také špinavé prádlo Fridrichové s Wollnerem