neděle 6. října 2024

Miliardový podvodník se skrýval před spravedlností na lodi u Korfu

Čech, jenž je obžalovaný v souvislosti s miliardovým podvodem, se skrýval na lodi v Řecku. Policie ho dopadla díky dovolené jeho ženy s vnoučaty na Korfu.

jachta

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Řecká pobřežní stráž lapila Čecha, který utíkal před spravedlností. Několik let trvá vyšetřování úvěrových podvodů v souvislosti s nejmenovaným spořitelním družstvem se škodou v řádu miliard korun. Obžalovaný muž z této kauzy se snažil vyhýbat soudnímu řízení a od letošního března se skrýval v zahraničí.

Na muže byl vydán příkaz k zatčení a následně i Evropský zatykač, který umožnuje zadržení muže na území EU. Nejdříve stopy po muži vedly do Německa a Chorvatska, a nakonec do Řecka. Vyšetřovatelé zjistili, že při pohybu v zahraničí využívá obžalovaný loď. Z toho důvodu využívala policie dostupné aplikace ke sledování pobytu lodí na moři a úzce spolupracovala s řeckou pobřežní stráží a sledovala také různé jachtařské diskusní stránky.

Muž byl dopaden díky cestě jeho manželky s vnoučaty na dovolenou na ostrov Korfu, která potvrdila, kde se obžalovaný nachází. V pondělí odpoledne několik desítek metrů od pobřeží ho lapila řecká pobřežní stráž. Muž bude předán zpět do Česka a postaví se před soud.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Policie ČR

Související

Šanghaj
Zahraniční

Čína rozšiřuje bezvízový režim pro turisty z Evropy

profimedia-0914082324
Zahraniční

Lesní požár v Řecku si vyžádal dva životy

profimedia-0681865792
Zahraniční

Rána pro demokraty. Starosta New Yorku je obžalovaný z financování kampaně

57360259_10217648432857704_447332156822257664_n
Krimi

Bývalý člen Red Hot Chili Peppers jde před soud. Zpovídá se ze smrti chodce