Michal Sadílek se zranil na kole a přijde o mistrovství Evropy

Fotbalista Michal Sadílek neodcestuje s reprezentačním týmem na mistrovství Evropy. Při pádu z kola si přivodil tržnou ránu.

Michal Sadílek na Euro nepojede.

Michal Sadílek na Euro nepojede.
Zdroj: FAČR

  • Michal Sadílek na Euro nepojede.
  • Zdroj: FAČR

Pětadvacetiletý záložník nizozemského Twente Michal Sadílek nepomůže české fotbalové reprezentaci na nadcházejícím Evropském šampionátu. Během přípravného kempu se totiž zranil při pádu z kola.

„Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce,“ informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

„Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době,“ uvedl trenér Ivan Hašek.

Michal Sadílek má na kontě 24 reprezentačních startů a patří mezi osmici hráčů v nominaci, kteří se zúčastnili i posledního Eura v roce 2020.

Čeští fotbalisté odehrají v pondělí přípravné utkání se Severní Makedonií a v úterý 18. června je čeká první zápas mistrovství Evropy proti favorizovanému Portugalsku.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FACŘ

Související

Lukáš Červ slaví gól do sítě Ukrajiny.
Fotbal Liga národů

Češi s Ukrajinou remizovali, premiérový gól oslavil Červ

Ivan Hašek před zápasem s Ukrajinou.
Fotbal Liga národů

Ukrajina má v útoku světové hráče, varuje Hašek před utkáním Ligy národů

Tomáš Chorý slaví gól Albánii.
Fotbal Liga národů

Češi proti Albánii dominovali, dvěma góly se blýskl Chorý

Kapitán České fotbalové reprezentace Tomáš Souček.
Fotbal Liga národů

Atmosféra v týmu je dobrá, říká kapitán Souček před Albánií