sobota 28. září 2024

Michal Sadílek se zranil na kole a přijde o mistrovství Evropy

Fotbalista Michal Sadílek neodcestuje s reprezentačním týmem na mistrovství Evropy. Při pádu z kola si přivodil tržnou ránu.

Michal Sadílek na Euro nepojede.

Michal Sadílek na Euro nepojede.
Zdroj: FAČR

  • Michal Sadílek na Euro nepojede.
  • Zdroj: FAČR

Pětadvacetiletý záložník nizozemského Twente Michal Sadílek nepomůže české fotbalové reprezentaci na nadcházejícím Evropském šampionátu. Během přípravného kempu se totiž zranil při pádu z kola.

„Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce,“ informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

„Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době,“ uvedl trenér Ivan Hašek.

Michal Sadílek má na kontě 24 reprezentačních startů a patří mezi osmici hráčů v nominaci, kteří se zúčastnili i posledního Eura v roce 2020.

Čeští fotbalisté odehrají v pondělí přípravné utkání se Severní Makedonií a v úterý 18. června je čeká první zápas mistrovství Evropy proti favorizovanému Portugalsku.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FACŘ

Související

GX0NmTRXIAA-JWa
Domácí

Autobus v Karlových Varech spadl do kolejiště. Záchranáři ošetřují zraněné

profimedia-0907186296.jpg
Fotbal Fotbalová reprezentace

Trenér Ivan Hašek přežil grilování výboru, u reprezentace pokračuje

1726640190_P2024091802196
Domácí

V Praze se srazily vlaky. Jeden strojvůdce měl dvě promile, druhý byl v zácviku

GXsSrrBbAAA-Fwi
Zahraniční

V kapsách členů Hizballáhu vybuchují pagery. Libanon viní izraelský Mosad