Společnost Taste Atlas, což je encyklopedie gastronomických specialit, většinou doporučuje , jaké speciality v různých koutech světa by měli turisté ochutnat. Teď se ale na problematiku podívala z druhé stránky a sestavila žebříček nejhorších jídel na světě, kterým doporučuje se radši vyhnout. Jsou na něm dokonce dvě česká jídla. Rybí polévka a rýžový nákyp. Ta sice neobsadila medailové pozice, ale stejně to pro českou kuchyni není lichotivá vizitka.
Za nejhorší jídlo na světě společnost Taste Atlas označila ruský salát indirka. Hlavní složkou tohoto tradičního pokrmu dálnovýchodního Jakutska jsou nakrájené syrové ryby, cibule, česnek, petrželka a mrkev. Všechny ingredience se smíchají dohromady a ochutí se olejem, octem, solí a pepřem. Druhé místo připadlo kanadskému pizza dortu a třetí pozici nelichotivé ankety obsadil silně zapáchající islandský kæstur hákarl, což je jídlo z fermentovaného masa žraloka grónského.
Naopak mezi tradičnímu českými pokrmy nejlépe dopadly tři omáčky - svíčková, koprová a rajská.