Metallica si připíše další prvenství. Zahraje přímo v srdci muslimského světa

Muslimský svět otevírá náruč tvrdé hudbě. První světovou kapelou tohoto ranku, která se podívá do Saúdské Arábie je sanfranciská Metallica.

Metallica-Warsaw-2019_04

Metallica (na snímku James Hetfield a Kirk Hammett) za 14 dnů vystoupí v Saúdské Arábii.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Metallica (na snímku James Hetfield a Kirk Hammett) za 14 dnů vystoupí v Saúdské Arábii.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Běžně Saúdská Arábie za produkci metalové hudby uděluje dlouholeté žaláře a leckdy dokonce i trest smrti, jak tvrdí tamní blackmetalová kapela Al-namrood skrytá v ilegalitě, tentokrát zjevně udělala tamní vláda výjimku. Přímo do srdce muslimského světa, do saúdskoarabském Rijádu, se totiž chystá nejslavnější metalová kapela světa, americká Metallica. Ta bude hlavní hvězdou zahajovacího dne rijádského festivalu Soundstorm, kde kromě ní vystoupí i Pharrell Williams, Chris Brown, HER, Black Eyed Peas, J Balvin a Anne-Marie a také DJ´s Tiesto a David Guetta.

„Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že ve čtvrtek 14. prosince budeme první hardrockovou a metalovou kapelou, která kdy hrála na Beast's Soundstorm Festival v Rijádu v Saúdské Arábii," uvedla Metallica na svých stránkách. Bubeník Lars Ulrich k tomu doplnil: „Když jsme začali hrát, bylo tolik částí světa, kde nepřijímali druh hudby, kterou jsme dělali. Bylo mnoho míst, kde lidé nevěděli, co děláme, ale teď se to mění a je skvělé být v první linii."

Jeho slova potvrzuje i fakt, že Metallica byla před deseti lety první a dosud jediná kapela, která hrála na všech světových kontinentech. Tehdy totiž vystoupila v Antarktidě.

Autor: Jan Skala

Související

GMW268CWYAEkcc6
Zahraniční

Příměří v Pásmu Gazy je blízko, tvrdí USA. Otazník visí nad útok na Rafáh

Olomouc,_Hynaisova_9a,_zimní_stadion_(03)
Domácí

Olomoucký stadion nemá kolaudaci. To může zrušit i plánovaný koncert Kabátu

hetf
Hudba

Nejdrsnější pocta: Hetfield z Metallicy má v tetování popel zakladatele Motörhead

434996371_971461647671577_841774434569817527_n
Domácí

Tomáš Hájíček leží v nemocnici. Krucipüsk koncertovat nebude