pátek 18. října 2024

Meta spustila novou aplikaci, která konkuruje Twitteru

Po Facebooku a Instagramu přidává společnost Meta Marka Zuckerberga na své konto další sociální síť. Aplikace Threads má být přímým konkurentem Twitteru.

IG MZ

Instagram: Mark Zuckerberg
Zdroj: Instagram: Mark Zuckerberg

  • Instagram: Mark Zuckerberg
  • Zdroj: Instagram: Mark Zuckerberg

„Myslím, že by měla existovat aplikace pro veřejnou diskuzi s více než miliardou lidí. Twitter měl příležitost to udělat, ale nevyužil ji. Doufám, že to dokážeme,“ napsal mimo jiné Zuckerberg přímo v aplikaci Threads. Reagoval tak na turbulentní změny, které se v poslední době odehrály na Twitteru.

Twitter Elona Muska například znemožnil zobrazování příspěvků pro neregistrované uživatele a limit pro zobrazování příspěvků. Má jít o opatření proti nástrojům umělé inteligence, které využívají Twitter jako zdroj dat. Návrat dezinformátorů na platformu či placené ověřování uživatelů jsou dalšími neoblíbenými změnami, které Musk po převzetí Twitteru zavedl.

Twitter celosvětově využívá 397 milionů lidí. Aplikace Threads pro získání velkého publika vsadila na přihlašování přes Instagram, který v současné době používá 1,2 miliardy uživatelů. Právě to je ale problém pro Evropskou unii, které se nelíbí využívání osobních dat napříč sociálními sítěmi. Threads běží ve více než sto zemích světa mimo EU. Zuckerberg však ve vstup do EU věří.

Threads umožňuje psaní delších příspěvků a přehrávání delších videí, než je tomu na Twitteru. Odkaz na jednotlivá vlákna lze vkládat i mimo aplikaci. Jen v prvních hodinách od spuštění zaznamenala aplikace přes pět milionů registrací, dnes už jich oznámila desetinásobek. .

Související

41793468182_2f334dbd33_b
Zahraniční

Bílý dům jako cenzor sociálních sítí. Zuckerberg přiznal šokující pravdu

Instagram
Zahraniční Sociální sítě

Turecko zrušilo zákaz Instagramu

Instagram
Zahraniční Sociální sítě

Turecko zakázalo Instagram

profimedia-0881182514
Zahraniční Sociální sítě

Lajkování na X je nyní anonymní