neděle 22. září 2024

Messi už nekraluje, festival v Cannes ocenil dva nové psí herce

Palm Dog Woopets Awards, ocenění pro nejlepší psí herce, nejvíc proslavila border kolie Messi, která cenu získala loni. Rozpoutala totiž mezi milovníky psů a filmů doslova šílenství.

home1.jpg

Letošní vítěz Palm Dog Woopets Award.
Zdroj: Woopets

  • Letošní vítěz Palm Dog Woopets Award.
  • Zdroj: Woopets

Devítiletý kříženec bruselského grifonka Kodi, hlavní hvězda filmu Proces se psem získal psí Zlatou palmu na festivalu v Cannes. Cenu poroty dostal kříženec Jack Russel teriéra a chrta Xiao Xin za roli ve snímku Černý pes. Kodi jako nejlepší pes ve filmu vystřídali border kolii Messiho, který si zahrál Snoopa v Anatomii pádu. O Messim se mluvilo tak moc, že měl letos na předávání Oscarů čestné místo v publiku a předvedl se také právě také na červeném koberci v Cannes.

Kodi získal roli Cosmose v absurdním příběhu o soudním procesu, v němž se rozhodne, zda je třeba ho utratit, protože pokousal člověka. Xiao Xin nadchl porotu ve filmu Černý pes čínského režiséra Guan Hua, kde sekunduje tchajwanskému herci a zpěvákovi Eddiemu Pengovi. Ten hraje muže, kterého pověřili, aby po návratu z vězení do svého rodného města vyhnal toulavé psy před olympijskými hrami.

Psí Zlatou palmu získal i Tarantinův chlupatý herec

Psí Zlatá palma, Palm Dog Woopets Award, v podobě speciálně vyrobeného koženého obojku se uděluje od roku 2001. Mezi oceněnými se za tu dobu objevil třeba americký stafordšírský teriér Sayuri jako Brandy ze snímku Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, Parson Russel teriér Uggie, který si zahrál po boku Jeana Dujardina ve filmu Umělec, anebo tři špringršpanělové herečky Tildy Swinton – Rosy, Dora a Snowbear za své role ve snímku Suvenýr: část II.

Související

a1_2
Zahraniční Foto

Dolce & Gabbana nabízí parfém pro psy

asistenční pes
Světové dny Zajímavosti

Den asistenčních psů

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna

Pes ve vodě
Domácí

Kam k vodě se psem? Našli jsme psí pláže po celém Česku