sobota 5. října 2024

Medvěd Lauko rozdával rány

Český hokejista Jakub Lauko vyhrál pěstní souboj a vyburcoval spoluhráče k vyrovnání. David Pastrňák vstřelil Michiganu dva góly, Boston přesto prohrál.

Lauko po vyhraném pěstním souboji

Lauko po vyhraném pěstním souboji
Zdroj: Profimedia

  • Lauko po vyhraném pěstním souboji
  • Zdroj: Profimedia

Jakub Lauko rozvášnil fanoušky bitkou s michiganským soupeřem Connorem Dewarem. Třiadvacetiletý hokejista se dostal do pěstního souboje během první třetiny za stavu 0:1 pro Michigan. Šarvátka přišla hned po inkasovaném gólu a vyvolala nadšení u bostonských fanoušků. Lauko pěstní duel vyhrál a vysloužil si bujarý potlesk.

Bitka navnadila i Davida Pastrňáka, který vzápětí skóroval a srovnal stav na 1:1. Pastrňák vstřelil osmnáctý gól sezony. Český forvard se trefil v utkání ještě jednou po asistenci Pavla Zacha. Hokejista Zacha se vrátil do sestavy po třech vynechaných zápasech a hned si připsal dvě asistence. Medvědi přesto nedotáhli zápas do vítězného konce a prohráli po prodloužení.

„Nejsem frustrovaný, měl jsem spoustu šancí. Mohl jsem zápas několikrát ukončit, ale vždy jsem skončil na gólmanovi. Chytal skvěle, ale to nic nemění na tom, že jsme měli vyhrát,“ řekl po prohraném utkání David Pastrňák.

Boston Bruins – Minnesota Wild 3:4 po prodloužení

Zdroj: nhl.com

Související

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
Hokej NHL

Kulich s Rouskem do pátečního utkání NHL nenastoupí

Jiří Patera
Hokej NHL

Gólman Patera se připojí k Bostonu

Jakub Zbořil v dresu Devils
Hokej NHL

Lauko a Zbořil skórovali, Pastrňák s Brabencem v roli nahrávačů

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry