čtvrtek 19. září 2024

McDonald's plánuje největší expanzi za 60 let. Otevře dalších 10 tisíc poboček

McDonald's plánuje otevřít deset tisíc nových poboček do roku 2027.

McDonald's

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Fatsfoodový řetězec McDonald's ohlásil ambiciózní plán otevřít do roku 2027 přibližně 10 tisíc nových poboček po celém světě. Pokud se mu to podaří, půjde o nejrychlejší expanzi za celou 60letou historii firmy. Navzdory inflaci a rostoucím cenám v odvětví rychlého občerstvení si McDonald's stojí dobře. Prodeje vzrostly ve třetím čtvrtletí letošního roku o 8,1 procent, firma zaznamenala ve třetím kvartále tržby v hodnotě 6,69 miliard dolarů.

S rostoucím zájmem chce společnost urychlit tempo otevírání nových restaurací. V roce 2022 měl McDonald's po celém světě 40 275 poboček, z toho více než 100 v České republice. V průběhu čtyř let chce překročit práh 50 tisíc. Z 10 tisíc nových poboček by mělo být 900 otevřeno v USA, ostatní ve zbytku světa. Kromě rozšiřování poboček chce společnost zdvojnásobit svůj věrnostní program, s cílem zvýšit počet uživatelů ze 150 milionů na 250 milionů do roku 2027.

McDonald's plánuje také využít umělou inteligenci a cloudovou technologii k vylepšení provozu svých restaurací. Společnost oznámila spolupráci s Googlem na inovacích automatizace, které povedou k „teplejšímu a čerstvějšímu jídlu“. Spolupráci komentoval generální ředitel společností Google a Alphabet Sundar Pichai tím, že jsou „nadšení, jak McDonald's využije jejich technologie generativní umělé inteligence a cloudové nástroje.

Autor: Šimon Mitro

Související

burger
Světové dny Jídlo

Den dvojitého cheeseburgeru

Nemocnice Písek
Domácí AI

Písecká nemocnice využívá umělou inteligenci k boji s infekcemi

data
Domácí AI

Největší technologický hub ve střední a východní Evropě bude stát ve Zbraslavi

čokoláda
Světové dny Jídlo

Den čokolády