neděle 29. září 2024

McDavid zařídil třemi body výhru Edmontonu

Hokejisté Edmontonu vstřelili pět gólů v řadě a otočili stav zápasu s Dallasem. Stav série je 2:2.

Leon Draisaitl po vstřeleném gólu

Leon Draisaitl po vstřeleném gólu
Zdroj: Profimedia

  • Leon Draisaitl po vstřeleném gólu
  • Zdroj: Profimedia

Edmonton nevstoupil do utkání dobře a po necelých šesti minutách prohrával o dvě branky. První gól Wyatta Johnstona padl po necelé minutě hry, kdy edmontonskou obranou proklouzl teprve jednadvacetiletý Kanaďan a vstřelil devátou branku v play off. Druhý gól Dallasu vstřelil po vyhraném buly Esa Lindell.

Hráči Edmontonu dokázali do závěru první třetiny vyrovnat po gólech Ryan McLeoda a Evana Boucharda. Edmonton dokonal obrat ve 35. minutě při přečíslení tři na jednoho. O necelou minutu později zvyšoval na 4:2 Leon Draisatl. Pátý gól vstřelil do prázdné branky z vlastního pásma Ekholm a upravil skóre na konečných 5:2.

„Myslím, že jsme byli v úvodu první třetiny trochu ospalí “ řekl Draisaitl. „Nejezdily nám nohy, ale rozjezdili jsme se a začali hrát našíihru. Rychle jsme střídali, a i díky tomu jsme zůstali svěží.“

Velký podíl na vítězství měl kapitán Edmontonu Connor McDavid, který se asistencí podílel na všech třech posledních gólech. McDavid sám málem skóroval, v gólu mu zabránila hokejka gólmana Oettingera, která ležela na brankové čáře.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Hokej NHL

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Hokej NHL

Jeník bojuje o šanci v NHL

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey