středa 26. června 2024

McDavid vytvořil rekord v počtu asistencí

Hokejový útočník Connor McDavid díky čtyřbodovému zápasu překonal rekord Wayna Gretzkyho v počtu asistencí v jedné sezoně. Edmonton vyhrál zásluhou McDavida 8:1 nad Floridou.

Connor McDavid

Connor McDavid
Zdroj: Profimedia

  • Connor McDavid
  • Zdroj: Profimedia

Oilers rozstříleli Floridu 8:1 a dokázali se vyhnout vyřazení. O výhru se nejvíce zasloužil kapitán Edmontonu Connor McDavid, který si v utkání připsal čtyři body za gól a tři nahrávky. McDavid čtyřmi body překonal rekord legendárního Wayna Gretzkyho v počtu asistencí v jednom play off. Sedmadvacetiletý kanonýr si připsal svou 32. asistenci a zdolal rekord Gretzkyho z roku 1988.

Edmonton vyhrával po první třetině 3:1. Po dalších svou vstřelených gólech donutili v 25. minutě brankáře Sergeje Bobrovského k opuštění branky. Floridský gólman v předešlých zápasech série inkasoval jen čtyřikrát.

Florida byla v poslední třetině aktivnější a přestřílela Edmonton 15:8, skórovat ale už nedokázala.

„Je to jen jedno vítězství, nic víc,“ řekl McDavid. „Nezáleží na tom, jestli skórujete osmkrát, nebo jednou, je to jen jedno vítězství. Musíme jet na Floridu, odvést práci a přetáhnout je zpátky do Alberty."

Edmonton čeká nelehký úkol. Oilers prohrávají s Panthers 3:1 na zápasy a série se přesouvá zpátky na Floridu. Oilers budou muset vyhrát čtyři zápasy v řadě, aby získali Stanley Cup.

Zdroj: nhl.com

Související

Connor McDavid
Hokej NHL

McDavid si Conn Smythe Trophy nepřevzal

Brankář Sergej Bobrovskij se Stanley Cupem
Hokej NHL

Stanley Cup vyhrála poprvé v historii Florida

Matěj Blümel
Hokej

Blümel prodloužil smlouvu s Dallasem

Hráči Edmontonu
Hokej NHL

Neskutečný Edmonton vyrovnal sérii