čtvrtek 19. září 2024

Matka si objednala vraždu svého tříletého syna na pseudostránce

Žena si objednala vraždu svého tříletého syna na parodickém portálu „najmětesizabijáka.com“. Provozovatel stránky ženu nahlásil na policii.

rentahitman.com

Podoba stránky rentahitman.com
Zdroj: rentahitman.com

  • Podoba stránky rentahitman.com
  • Zdroj: rentahitman.com

Matka z Floridy se pokusila najmout nájemného vraha online na portálu rentahitman.com, aby zabil jejího tříletého syna. Rentahitman (najměte si zabijáka) je parodická webová stránka, na které si Jazmin Paez (18) objednávala vraždu svého syna. Na stránce poskytla i heslo pro potencionálního vraha, které znělo „Put me in coach“ (Nechte mě hrát, trenére). Autor webové stránky následně kontaktoval policii, která okamžitě zahájila vyšetřování.

Policista se následně vydával za potenciálního vraha a s Paez si dopisoval přes SMS zprávy, v nichž souhlasil, že za práci dostane tři tisíce dolarů. Paez je nyní obviněna z podněcování k vraždě prvního stupně a neoprávněného užití komunikačního zařízení.

Kromě Paez byl zatčen také Gamaliel Soza (18), který byl obviněn ze spiknutí k úmyslné vraždě prvního stupně a neoprávněného užití komunikačního zařízení. Podle zatykače byl v kontaktu s Paez a prostřednictvím textových zpráv si s ní psal o potenciálním plánu zabít Paezova syna.

Stránka nebyla pro kriminální účely použita poprvé. Naposledy v dubnu letošního roku byl americký voják Národní gardy obviněn, že se pokusil stát nájemným vrahem. Voják Josiah Ernesto Garcia se přihlásil na webových stránkách rentahitman.com a předložil identifikaci a životopis. Policie ho následně zadržela. Od roku 2018 se prý stránku snažilo použít 120 lidí napříč USA ke kriminálním účelům. Autor stránky všechny nahlásil na policii.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: NBC News

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu