Masakr v Pákistánu. Neznámý útočníci povraždili přes dvacet horníků

Terčem útoku se staly zejména zahraniční dělníci z Afghánistánu. Úřady masakr připisují balúčistánským militantním skupinám.

GZmYKcvXMAsA-k0

Útočníci v pákistánských dolech zabili kolem 20 dělníků.
Zdroj: X

  • Útočníci v pákistánských dolech zabili kolem 20 dělníků.
  • Zdroj: X

Uhelné doly v jihozápadním Pákistánu se stali cílem zatím neznámých útočníků, kteří ve spánku přepadli dvacítku horníků, které postavili do řady a na místě zastřelili. Podle zpráv tamní policie bylo útočníků zhruba 40 a úřady jejich akci dávají do souvislosti s mezinárodním summitem uskupení Šanghajské organizace pro spolupráci, na němž o energetice budou jednat zástupci řady asijských zemí a Ruska.

K útoku, který trval zhruba hodinu a půl a během kterého násilníci házeli i granáty do ubikací dělníků, se zatím nikdo nepřihlásil. Po něm se v oblasti Balúčistánu konala velká demonstrace, kdy její účastníci požadovali vyvíjení tlaku na policii, aby útočníky dopadla co nejrychleji. Majitel dolu přiznal, že od některých pákistánských militantních skupin dostával výhrůžky, které však nikdo nespojoval s bezprostředním útokem.

Vláda militantní skupiny, které v Balúčistánu operují, nazývá teroristy. Podle premiéra Shehbaza Sharifa je třeba přitvrdit v boji proti nim.

Autor: Jan Skala

Související

459577402_940673721422853_5140948440585439351_n
Krimi

Ostrava v šoku. Mladík v noci zavraždil a okradl staršího muže

vyšetřování
Krimi

Policie v Kanadě zadržela sériovou vražedkyni. Je obviněna ze tří vražd

GZSH_WdXEAAU7j5
Zahraniční

Násilí v Mexiku pokračuje. Na jihu země zastřelili starostu i jeho tajemníka

policeman-4335569_1280
Krimi

Ve Francii ubodali a zapálili 15letého chlapce. Zapletl se do obchodu s drogami