čtvrtek 25. dubna 2024

Masakr v lese Shakahola: V masových hrobech se našlo 109 těl, hlavně dětských

Počet obětí sekty Good News International v Keni přesáhl stovku. Na pozemku, který patří vůdci sekty Paulu Mackenziemu, odhalila policie další masové hroby. Pastor přesvědčil své následovníky, že když zemřou hlady, setkají se s Ježíšem.

343318098_946006989756484_4712761643908375559_n.jpg

Několik lidí se podařilo najít živých.
Zdroj: facebook

  • Několik lidí se podařilo najít živých.
  • Zdroj: facebook

Policie zahájila rozsáhlé vyšetřování církve Good News International, v poutech skončil vůdce sekty, pastor Paul Mackenzie Nthenge a 13 dalších lidí. Mezi nimi také kontroverzní televizní evangelista Ezekiel Ombok Odero. Když si vyslechl obvinění, prohlásil: "Neznáte velikost toho, proti čemu bojujete. Brzy budete čelit následkům."

Kromě 109 těl v mělkých hrobech se podařilo na pozemcích sekty najít i několik lidí, kteří přežili. Červený kříž eviduje přes dvě stovky pohřešovaných. Policie bude v prohledávání pozemku pokračovat i v příštích dnech.

Bývalý taxíkář Paulu Mackenziemu Nthenge založil své hnutí v roce 2003, pobočky jsou po celé Keni.

„Posláním této služby je celostně vychovávat věřící ve všech otázkách křesťanské spirituality a připravovat je na druhý příchod Ježíše Krista prostřednictvím vyučování a evangelizace,“ píše na svém webu Nthenge, který má také evangelizační pořad Poselství o konci světa. V roce 2017 spustil kanál na YouTube, který varuje následovníky před démonickými praktikami, jako je nošení paruk nebo bezhotovostní placení.

Policie se o něj zajímala už několikrát. Obvinila ho z radikalizace poté, co naléhal na děti, aby nechodily do školy, protože vzdělání není uznané Biblí. Letos v březnu skončil v poutech znovu, poté, co dvě děti zemřely hlady v péči svých rodičů. Na svobodu se dostal po zaplacení kauce.

Související

GISH78jboAEmALF
Zahraniční

Haiti na pokraji občanské války. Zemi opouštějí pracovníci velvyslanectví

GHzhIhGWoAAeFze
Zahraniční

Haiti je v jednom ohni. Gangy osvobodily vězně, včetně vrahů bývalého prezidenta

GEsI3fRX0AAq69L
Zahraniční

Církev zodpovědná za masakr v lese Shakahola je na seznamu gangů

profimedia-0842697585
Zahraniční Video

Výbuch v Keni zranil přes 300 lidí. Tři zemřeli