pondělí 16. září 2024

Marilyn Manson plival na kameramana. Dostal pokutu a prospěšné práce

Jednu kauzu už má Marilyn Manson za sebou. Za poplivání a posmrkání kameramana dostal pokutu a veřejně prospěšné práce. V případě obvinění 15 žen ze sexuálního násilí to může být i vězení.

6986133453_1815f7bdff_b

Marilyn Manson mění pódium za soudní síň.
Zdroj: Flickr

  • Marilyn Manson mění pódium za soudní síň.
  • Zdroj: Flickr

Americký zpěvák Marilyn Manson je v poslední době mnohem více v soudní síni než na pódiu. Na začátku tohoto týdne mu soud v americkém New Hampshire uložil pokutu 1 200 dolarů, v přepočtu 27 tisíc korun, a dvacet hodin veřejně prospěšných prací za to, že při turné Hell Never Dies poplival a posmrkal kameramana. Manson při pondělním pojednávání řekl, že proti trestu nemá žádné námitky.

„Za třiceti let činnosti v uměleckém prostředí jsem nikdy nebyl ponižovaný. Nikdo se mnou nezacházel tak, jako obžalovaný, aby na mě plival a smrkal,“ uvedl kameraman, který původně po Mansonovi požadoval odškodné 35 tisíc dolarů, to je téměř 800 tisíc korun. Ty mu nakonec soud nepřiklepl.

Současná kauza není pro Mansona jediným soudem. Mnohem závažnějším případem je obvinění 15 žen ze sexuálního násilí. Přestože zpěvák věc okomentoval jako strašlivé zkreslení reality, vydavatelská společnost Loma Vista Recordings se od něho distancovala a jeho nahrávky vyřadila ze svého katalogu.

Autor: Jan Skala

Související

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu

zákon
Krimi

Zabiju soudkyni, oznámila ministerstvu žena ze Šumperku

53368233850_071585e29c_b
Zahraniční

Dva Pákistánci vyzývali k vraždě Geerta Wilderse. Tresty si však neodpykají