Máme svůj plán, hlásí Haraslín před věhlasným soupeřem

Sparta se ve středu představí v rámci Ligy mistrů na hřišti anglického velkoklubu Manchester City.

Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.

Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Fotbalovou Spartu čeká další velice těžké utkání v rámci ligové fáze Ligy mistrů. Po senzační domácí výhře nad Salucburkem (3:0) a remíze ve Suttgartu (1:1), narazí svěřenci Larse Friise na jednoho z největších favoritů celé soutěže - Manchester City.

Tým pod vedením legendárního kouče Pepa Guardioly v evropských pohárech doma neprohrál už 32 zápasů v řadě, z toho 28 vyhrál. V útoku Cityzens navíc řádí fenomén Erling Haaland, na kterého si budou obránci Sparty muset dát obzvlášť pozor. Nicméně v klubu, který v posledních letech kraluje Premier League a v předminulé sezoně oslavil i vítězství právě v Lize mistrů, jsou kvalitní hráči na všech postech.

„Ve fotbale je možné všechno. Začíná se za stavu 0:0. City je favoritem, mají náš plný respekt. Ale máme svůj plán. Věřím, že se nám ho bude dařit plnit,“ uvedla před zápasem jedna z opor Sparty Lukáš Haraslín.

„Musíme být koncentrovaní. Když získáme balon, nesmíme být zbrklí, musíme získat klid na kopačkách. Ale bude to těžké, po ztrátě jdou hned do represinku. Víme, co od nich očekávat. Pevně věřím, že budeme dělat co nejméně chyb,“ přiblížil Haraslín taktiku s níž Sparta na ostrovy přiletěla.

Utkání na Etihad Stadium v Manchesteru začíná ve čtvrtek 23. října od 21:00 a přímý přenos pro české fanoušky zajistí kanál Nova Sport 3.

Autor: Ota Černý

Související

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Martin Vitík derby nedohrál.
Fotbal Chance liga

Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal

Tomáš Chorý v souboji s Martinem Vitíkem.
Fotbal Chance liga

Slavia díky skvělé první půli ovládla derby se Spartou

Fanoušci Slavie mají tradičně kvalitní chorea.
Fotbal Chance liga

Slavia hostí nejdůležitější zápas podzimu