čtvrtek 12. září 2024

Máme šanci na novou cestu vpřed, řekla Kamala Harris a přijala nominaci

Pro Demokratickou stranu je Kamala Harris, po zoufalé kampani současného prezidenta Joea Bidena, nadějí. Je však otázka, jak si poradí s Donaldem Trumpem.

453319621_1041338314019272_8545144427523906438_n

Je to už oficiální. Donalda Trumpa vyzve ve volbách Kamala Harris.
Zdroj: Facebook/Kamala Harris

  • Je to už oficiální. Donalda Trumpa vyzve ve volbách Kamala Harris.
  • Zdroj: Facebook/Kamala Harris

Už to byla pouze formalita, ale pro předvolební boj ta nejdůležitější. Viceprezidentka Kamala Harris přijala na celoamerickém sjezdu Demokratické strany, který se konal na stadionu v Chicagu, nominaci do prezidentských voleb. Ty se uskuteční 5. listopadu a Kamala se v nich utká s bývalým americkým prezidentem a kandidátem Republikánské strany Donaldem Trumpem. U příležitosti přijetí nominace viceprezidentka slíbila, že v případě vítězství by chtěla být prezidentskou všech Američanů a zavázala se k mírovému předání moci. To byla zjevná narážka na svého protivníka, protože Trumpova prohra v roce 2020 se neobešla bez násilností a dokonce útoku jeho příznivců na Kapitol.

„Náš národ má vzácnou příležitost překonat hořkost, cynismus a rozdělující bitvy minulosti. Šanci vytyčit novou cestu vpřed. Ne jako členové jedné strany nebo frakce, ale jako Američané,“ řekla ve svém projevu Kamala Harris. Protikandidáta označila za neseriózního člověka, který se snaží dostat do přízně diktátorů. Ačkoliv žádného z nich nejmenovala, cílila na Rusko a Čínu.

Pokud by viceprezidentka volby vyhrála, stala by se první ženou na postu šéfa Bílého domu, navíc s kořeny, které neleží v Americe. Před 59lety se totiž narodila jamajskému otci a indické matce.

Autor: Jan Skala

Související

Vladimir_Putin_(2022-09-20)
Zahraniční

Starmer se sejde s Bidenem. Putin proto varuje před útoky na ruské území

GXExZsVboAA0Fbw
Zahraniční

Podle Trumpa jedí migranti v Ohiu domácí mazlíčky. Reakce přišla rychle

sociální sítě
Zahraniční Sociální sítě

Varovávání jako mají cigarety by měly dostat i sociální sítě, naléhají prokurátoři v USA

profimedia-0906559655
Zahraniční

Kamalu Harris podpořila Taylor Swift. Jste marxistka, vytkl jí Donald Trump