čtvrtek 19. září 2024

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

Pražané utekli soupeři hned v úvodu, v první minutě se trefila nová posila Salomäki

profimedia-0909176970.jpg

Hrdinou prvního zápasu extraligy se stal Aaron Irving, kanadský bek v dresu Sparty vstřelil Ocelářům dva góly v závěru střetnutí.
Zdroj: profimedia

  • Hrdinou prvního zápasu extraligy se stal Aaron Irving, kanadský bek v dresu Sparty vstřelil Ocelářům dva góly v závěru střetnutí.
  • Zdroj: profimedia

Sparta v úvodním zápase extraligy porazila mistry z Třince 3:0. Osud duelu určili cizinci. Rozdílový gól vstřelil už v první minutě finský útočník Miikka Salomäki, nová posila Pražanů. Asistenci u zásahu ve 41. vteřině si připsal jeho krajan Jani Lajunen. V závěru střetnutí potvrdil tříbodový zisk domácích dvěma brankami obránce Aaron Irving.

Kanadský bek nejdřív v 53. minutě využil přesilovku domácích, definitivní tečku pak uštědřil soupeři o čtyři minuty později, když z pravého kruhu znovu propálil Marka Mazance.

Hráčům v rudých dresech se tak povedla alespoň malá odplata za bolestivé vyřazení v semifinále play-off v minulé sezoně.

Ve středu se dohrávají zbývající utkání prvního kola, největším tahákem je souboj Jágrova Kladna s nabitými Pardubicemi v čele s Romanem Červenkou.

Tipsport Extraliga, 1. kolo: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) Branky: 1. Salomäki, 53. Irving, 57. Irving

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd