pondělí 16. září 2024

Macháč vyzve britskou jedničku, Muchová finalistku posledních dvou grandslamů

Zlatý olympijský medailista Macháč vyzve v bitvě o čtvrtfinále Jacka Drapera, Karolína Muchová narazí na Italku Jasmine Paolini.

profimedia-0894176810.jpg

Ještě další šance. Tomáš Macháč si zítra zahraje s Adamem Pavláskem o bronz, navíc s Kateřinou Siniakovou budou ještě bojovat o účast ve finále v mixu.
Zdroj: profimedia

  • Ještě další šance. Tomáš Macháč si zítra zahraje s Adamem Pavláskem o bronz, navíc s Kateřinou Siniakovou budou ještě bojovat o účast ve finále v mixu.
  • Zdroj: profimedia

Třiadvacetiletý rodák z Berouna Macháč prožívá životní sezonu. Do osmifinále proletěl jak raketa bez ztráty setu, recept na něj nenašli zkušení harcovníci Fabio Fognini ani David Goffin, stejně dopadla i domácí hvězda Sebastian Korda.

V souboji o nejlepší osmičku US Open čeká britská jednička, dvaadvacetiletý nasazený Jack Draper. Levoruký rodák z Londýna na sebe kromě skvělých výkonů v letošní sezoně (v New Yorku neztratil také ani set) upozornil i skandálem v závěru zápasu s Kanaďanem Auger-Aliassimem. Draper při mečbolu běžel na síť a míček spadl prokazatelně dvakrát na zem, rozhodčí ovšem k údivu všech přiznal bod a tím pádem i zápas Draperovi. Nic nebyly platné soupeřovy výtky, Draper se po zápase dočkal obrovské kritiky ze strany hráčů, odborníků i veřejnosti.

Těžká prověrka stojí i před Karolínou Muchovou, která vyzve Italku Jasmine Paolini. Osmadvacetiletá tenistka zdolala silné soupeřky, 6:7, 6:2, 6:4 bývalou šampionku Biancu Andreescuovou a či naposledy přehrála 6:3, 6:4 Julii Putincevu.

Program českých tenistů:

Muchová - Paolini 17:00 SEČ

Macháč - Draper 18:30 SEČ

Autor: mš

Související

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým

profimedia-0907030669.jpg
Tenis Davis Cup

Akce kulový blesk. Navrátil končí u daviscupového týmu, střídá jej Berdych

Naomi Ósaková
Tenis

Bývalá světová jednička Ósaková se rozešla s trenérem