neděle 7. července 2024

Macháč předvedl neuvěřitelný obrat

Český tenista Tomáš Macháč prohrával už 0:2 na sety, přesto zápas dovedl do vítězného konce. Nad Belgičanem Davidem Goffinem vyhrál po pětisetové bitvě.

Macháč s Goffinem u sítě

Macháč s Goffinem u sítě
Zdroj: Profimedia

  • Macháč s Goffinem u sítě
  • Zdroj: Profimedia

Český tenista zvítězil po nevídaném výkonu nad Belgičanem Davidem Goffinem 3:6, 3:6, 6:4, 6:1, 7:6 a postoupil do dalšího kola Wimbledonu.

Macháč neměl vstup do utkání ideální. Třiadvacetiletý Čech prohrával už 0:2, ve třetí sadě 1:3, pak ale zavelel k obratu. Macháč vyhrál pět her za sebou a ukázal svou psychickou sílu. Ve čtvrté sadě dovolil Goffinovi jen jeden game.

Macháčovi se nepovedl ani start do rozhodujícího pátého setu, když Belgičan vedl už 0:5. Ale ani to českého tenistu nerozházelo. Goffinovi nedovolil jediný mečbol, stav srovnal, a nakonec vyhrál v super tie-breaku. V dalším kole se Macháč utká s ruským tenistou Romanem Safiullinem.

„Věřil jsem, že to dokážu otočit. Samozřejmě kdyby soupeř zahrál skvělý gem na servisu, tak se nedá nic dělat. Na trávě speciálně. Využil jsem toho, že nebyl úplně stoprocentní. Sice mi nevyšel začátek pátého setu, ale přišlo mi, že jsem nehrál vůbec špatně. Byl jsem rád, že jsem hrál až do konce,“ sdělil Macháč pro tenisovysvet.cz.

David Goffin (BEL, 83.) – TOMÁŠ MACHÁČ (39.) 6:3, 6:3, 4:6, 1:6, 6:7(5)

Související

Barbora Krejčíková
Tenis Wimbledon

Krejčíková postoupila do třetího kola, Macháč končí

Andy Murray
Tenis

Legenda odstoupila, Macháče čeká Belgičan Goffin

Brenda Fruhvirtová.
Tenis

Fruhvirtová a Nosková ve Wimbledonu postupují

Aryna Sabalenka.
Tenis

Sabalenka se odhlásila z Wimbledonu