čtvrtek 19. září 2024

Lvíčatům začíná kvalifikace o mistrovství Evropy

Čeští fotbalisté do 21 let vstupují do nového kvalifikačního cyklu o postup na mistrovství Evropy. První český zápas se odehraje dnes v Reykjavíku.

Čeští fotbalisté během tréninku

Čeští fotbalisté během tréninku
Zdroj: fotbal.cz

  • Čeští fotbalisté během tréninku
  • Zdroj: fotbal.cz

Lvíčatům začíná kvalifikační boj o mistrovství Evropy, které se uskuteční v roce 2025 na Slovensku. Hrát se bude na stadionech v Bratislavě, Trnavě, Dunajské Strede, Nitře, Trenčíně, Žilině, Košicích a Prešově.

Česká reprezentace do 21 let se střetla s Islandem před rokem v baráži o postup na mistrovství Evropy. Na malé Euro tehdy čeští reprezentanti postoupili.

„Nastoupí ti hráči, o kterých jsme přesvědčeni, že budou úspěšní. Adam Karabec už zasáhl do prvního zápasu částečně. Povolání Petra Juliše je i z toho důvodu, že nám typologicky zapadá do koncepce, kterou máme,“ řekl trenér Jan Suchopárek během tiskové konference.

V kvalifikační skupině se čeští fotbalisté utkají kromě Islandu s Dánskem, Walesem a Litvou. Dánští fotbalisté mají za sebou už dva kvalifikační zápasy a po remíze s Walesem a výhře nad Litvou se drží na prvním místě tabulky. Devět vítězů jednotlivých skupin postoupí přímo na mistrovství Evropy. Doplní je tři nejlepší celky z druhých míst.

Mladí fotbalisté ve čtvrtečním přípravném zápase porazili Slovensko 2:0 a proti Islandu se pokusí dnes vpodvečer navázat na dobrý druhý poločas.

Zdroj: fotbal.cz

Související

Čeští fotbalisté do 21 let nestačili na Dány.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Čeští mladíci mají po debaklu od Dánů k Euro daleko

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

Trenér Jan Suchopárek na tiskové konferenci
Fotbal U21

Lvíčata jdou do bojů o EURO s pěti nováčky

GVn0jU9WoAA1qkQ
Zahraniční

Islandská sopka zase chrlí lávu. Puklina v zemi se rychle zvětšuje