čtvrtek 17. října 2024

Lvíčata se porvou o účast na Euru s Belgií

Čeští fotbalisté do 21 let znají svého soupeře v baráži o mistrovství Evropy. V pátek 15. listopadu vyzvou Belgii, odveta je na programu o čtyři dny později.

Kapitán fotbalové jedenadvacítky Václav Sejk.

Kapitán fotbalové jedenadvacítky Václav Sejk.
Zdroj: ČTK / Vostárek Josef

  • Kapitán fotbalové jedenadvacítky Václav Sejk.
  • Zdroj: ČTK / Vostárek Josef

Čtvrteční los určil dvojice týmů, které se v baráži utkají o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Čeští mladíci narazí na Belgičany.

V kvalifikační skupině získali Češi 14 bodů za čtyři výhry, dvě remízy a dvě prohry. Díky cenné výhře ve Walesu a následném potvrzení rola favorita proti Litvě si vybojovali alespoň účast v baráži. V té jim los přiřkl právě Belgii.

V dalších barážových utkáních se střetne Finsko s Belgií a Gruzie s Chorvatskem. Jako nejlepší týmy na druhých místech postoupily rovnou do turnaje celky Ukrajiny, Francie a Polsko.

„Belgie je vyvážený tým, ale dobrým výkonem, přípravou, kuráží a odhodlaností, které jsme prokázaly v říjnových kvalifikačních zápasech, jsme schopni zvládnout i takto silného soupeře a postup na Euro bude náš,“ hodnotil los trenér jedenadvacítky Jan Suchopárek.

Úvodní zápas sehrají jeho svěřenci v pátek 15. listopadu na hřišti soupeře a odveta před českými fanoušky je na programu o čtyři dny později.

Závěrečný turnaj bude hostit v příštím roce Slovensko (11. - 28. června 2025). Kromě pořadatelské země má účast na turnaji jistou také Dánsko (vítěz české skupiny), Anglie (obhájce trofeje), Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Španělsko a Ukrajina.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Čeští fotbalisté do 21 let slaví výhru nad Litvou.
Fotbal U21

Fotbalová jedenadvacítka má po výhře nad Litvou jistotu baráže o Euro

Václav Sejk s Matějem Juráskem během kvalifikace
Fotbal U21

Lvíčata zabojují o baráž

Václav Sejk slaví vítěznou branku proti Walesu.
Fotbal U21 EURO

Jedenadvacítka zvládla zápas s Walesem a zůstává ve hře o Euro

kyberbezpečnost
Zahraniční

Většina zemí EU ještě není nepřipravena na nová pravidla kyberbezpečnosti