sobota 27. července 2024

Lvi vyzvou Spartu, Dynamo trápící se Vítkovice

V předehrávce 31. kola Tipsport extraligy se představí dva nejlepší týmy tabulky. Pardubice se utkají s Vítkovicemi, Sparta s Hradcem.

Hráči Vítkovic se pokusí uspět v Pardubicích

Hráči Vítkovic se pokusí uspět v Pardubicích
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Vítkovic se pokusí uspět v Pardubicích
  • Zdroj: Profimedia

MOUNTFIELD HK – HC SPARTA PRAHA

Pražané mají v listopadu formu. V šesti zápasech pokaždé bodovali a zaslouženě jim patří s 49 body druhé místo extraligové tabulky. Sparta si drží téměř 88 % úspěšnost v oslabení. Na druhé straně je třetím nejtrestanějším týmem soutěže. Nejproduktivnějšími hráči jsou kapitán Řepík, Roman Horák a Filip Chlapík.

Hradečtí Lvi vyhráli šest z posledních osmi zápasů. V tabulce jim patří sedmé místo. V případě alespoň jednoho získaného bodu se posunou na pátou příčku. Od začátku měsíce řeší Mountfield brankáře. Na vlastní žádost odešel zpátky do Finska Henri Kiviaho. Na postu jedničky ho vystřídal Patrik Bartošák, který ale byl vyřazen z mužstva. Jedničkou je nyní bývalý Sparťan Jan Lukáš. Mountfield se může spolehnout na nejlepšího střelce ligy Olivera Okuliara, který rozvlnil síť už patnáctkrát.

HC DYNAMO PARDUBICE – VÍTKOVICE RIDERA

Dynamo vede tabulku s náskokem pěti bodů před druhou Spartou. Východočeši jsou první i díky střelcům Radilovi a Říčkovi. Oba se trefili již dvanáctkrát. Dynamo se může spolehnout i na gólmana Romana Willa, který má nejnižší průměr inkasovaných gólů v soutěži.

Vítkovicím se v letošní sezoně nedaří. Tým, který v minulém ročníku skončil po základní části na druhém místě, se trčí na předposledním místě tabulky. Vítkovice prohrály všech šest posledních zápasů. Z týmu navíc v pondělí odešel kvůli nespokojenosti s výsledky americký hokejista Peter Mueller.

Vítkovice čeká s Dynamem těžký zápas. Na ledě soupeře budou chtít konečně naskočit na vítěznou vlnu. „Nemůžeme se vymlouvat na štěstí a další podobné věci, musíme tomu jít naproti a sami se o to přičinit. Budeme bojovat,“ sdělil na klubovém webu trenér Pavel Trnka.

Související

Hráči HC Dynamo Pardubice
Hokej

Pardubice berou v hokejové Evropě druhé místo

Roman Červenka během pondělní konference
Hokej Chance liga

Červenka dres s číslem 10 nakonec neoblékne

Roman Červenka po podpisu smlouvy
Hokej Tipsport ELH

Pardubice získaly kapitána reprezentace! Červenka se vrací do Česka

Salomäki v dresu Lausanne
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila útok, přichází Salomäki