Lovosice budou mít nové nádraží

Lovosice mají nová nástupiště. Nyní pokračuje rekonstrukce nádražní budovy.

Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích

Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích
Zdroj: MDČR

  • Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích
  • Zdroj: MDČR

V Lovosicích probíhá od loňského února rozsáhlá rekonstrukce čtyř nástupišť. Cestující se mohou těšit na pohodlnější přístup do vlaků díky jejich zvýšení. „Nástupiště jsou nyní přístupná i pro osoby s omezenou pohyblivostí, díky novým výtahům,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Součástí projektu byla také modernizace podchodu, který byl prodloužen až do Máchovy ulice. Nové osvětlení nástupišť a podchodu, rekonstrukce rozhlasového zařízení a informačního systému, stejně jako instalace dohledových kamer, zajišťují větší komfort a bezpečnost pro cestující. Upravena byla i trakční vedení. Celkové náklady projektu dosáhly téměř 440 milionů korun.

Nyní pokračujeme s rekonstrukcí nádražní budovy, která byla postavena v roce 1968,“ dodal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. „Cestující se mohou těšit na moderní prostředí, které si zachová svůj historický charakter.“ Rekonstrukce zahrnuje zateplení budovy, střechy, modernizaci zdrojů vytápění a elektroinstalací. Před budovou vznikne nové parkoviště s dobíjecími stanicemi pro elektromobily a místa pro jízdní kola.

Autor: Šimon Mitro

Související

online nákupy
Krimi

Podvodník z Chomutovska inkasoval peníze, zboží nedodal

Plakát k letošním Ústeckým Vánocům
Domácí Vánoce

Ústi nad Labem už má naplánované vánoční trhy

železnice
Domácí

Od ledna začne výhradní provoz ETCS

Vizualizace solárních panelů na žeeleznici
Zahraniční Zelená energie

Solární panely na kolejích. Revoluční energetický projekt začne ve Švýcarsku