neděle 8. září 2024

Lovosice budou mít nové nádraží

Lovosice mají nová nástupiště. Nyní pokračuje rekonstrukce nádražní budovy.

Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích

Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích
Zdroj: MDČR

  • Vizualizace nádražní budovy v Lovosicích
  • Zdroj: MDČR

V Lovosicích probíhá od loňského února rozsáhlá rekonstrukce čtyř nástupišť. Cestující se mohou těšit na pohodlnější přístup do vlaků díky jejich zvýšení. „Nástupiště jsou nyní přístupná i pro osoby s omezenou pohyblivostí, díky novým výtahům,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Součástí projektu byla také modernizace podchodu, který byl prodloužen až do Máchovy ulice. Nové osvětlení nástupišť a podchodu, rekonstrukce rozhlasového zařízení a informačního systému, stejně jako instalace dohledových kamer, zajišťují větší komfort a bezpečnost pro cestující. Upravena byla i trakční vedení. Celkové náklady projektu dosáhly téměř 440 milionů korun.

Nyní pokračujeme s rekonstrukcí nádražní budovy, která byla postavena v roce 1968,“ dodal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. „Cestující se mohou těšit na moderní prostředí, které si zachová svůj historický charakter.“ Rekonstrukce zahrnuje zateplení budovy, střechy, modernizaci zdrojů vytápění a elektroinstalací. Před budovou vznikne nové parkoviště s dobíjecími stanicemi pro elektromobily a místa pro jízdní kola.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Festival v Litoměřicích uvede v předpremiéře očekávanou Amerikánku

Plzeň-Jižní Předměstí (2)
Domácí

Novorenesanční nádražní budovu v Plzni čeká rekonstrukce za 85 milionů

Parní vlak v Dolní Lipce.
Domácí Tipy na výlety

Dolní Lipka ožije parními vlaky

vlak PID
Domácí

Prahu s Brandýsem propojí nová trať