pátek 18. října 2024

Lovci monster o víkendu uskuteční největší pátrací akci po Lochneské nestvůře za 50 let

Lochneská příšera stále nedá lovcům monster a některým vědcům spát. Tento víkend se uskuteční největší pátrací akce za 50 let.

lochneska

Najdou lovci monster důkazy o existenci lochnesky?
Zdroj: Flickr

  • Najdou lovci monster důkazy o existenci lochnesky?
  • Zdroj: Flickr

Ve skotské divočině v okolí legendárního jezera Loch Ness se tento víkend shromáždí výzkumníci a lovci monster, aby našli důkazy o existenci bájné Lochneské příšery. Někde pod třpytivým povrchem jezera Loch Ness by se měla skrývat Nessie, mořská příšera, jejíž pověst sahá až 1 500 let do minulosti. Centrum Loch Ness a výzkumná skupina Loch Ness Exploration žádali všechny ctižádostivé lovce monster, aby se připojili k největšímu pátrání od roku 1972. Zájem ze strany veřejnosti je tak veliký, že Loch Ness Exploration už vydalo prohlášení, že další dobrovolníky již nepřijímají a že všichni zájemci se mohou dívat na živý přenos.

Naším cílem je sledovat, zaznamenávat a studovat přirozené chování lochnesky a jevů, které mohou být náročné na vysvětlení,“ uvádí příspěvek Loch Ness Exploration na Facebooku. „Pokud si myslíte, že existuje Lochneská příšera, zveme vás, abyste se připojili k pátrání, stejně tak vás zveme, abyste podpořili studium jezera Loch Ness a přirozené chování jevů, které mohou být hlavní příčinou těchto bájných zpráv od jezera.

Lovci monster při víkendovém pátrání použijí nejrůznější technologie, včetně průzkumného vybavení, které nikdy nebylo při hledání lochnesky použito. Drony s infračervenými kamerami budou létat nad jezerem a podvodní mikrofon zvaný hydrofon bude použit pod vodou sladkovodního jezera k detekci zvuků lochnesky. Skotské jezero Loch Ness má rozlohu 56,6 kilometrů čtverečních a dosahuje hloubky až 230 metrů.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: NPR

Související

Miroslav Koubek s Pavlem Šulcem na tiskové konferenci.
Fotbal Evropská liga

Plzeň se chystá na houževnaté Skoty

Stonehenge
Zahraniční Zajímavosti

Oltářní kámen ze Stonehenge pochází ze Skotska. Přeprava na dálku 750 kilometrů je záhadou

Montrosebeach
Zahraniční Klimatické změny

Skotské pláže mizí, může za to změna klimatu

skotská whiskey
Světové dny Alkohol

Den skotské