Loučení antukového krále. Rafael Nadal ohlásil ukončení kariéry

Španělský tenista ukončí skvělou kariéru kvůli neustálým zdravotním problémům. Naposledy se představí v listopadu při Davis Cupu

profimedia-0919028081.jpg

Naposledy se představí Rafael Nadal v listopadovém finále Davis Cupu ve španělském dresu po boku nastupujícího šampiona Carlose Alcaraze.
Zdroj: profimedia

  • Naposledy se představí Rafael Nadal v listopadovém finále Davis Cupu ve španělském dresu po boku nastupujícího šampiona Carlose Alcaraze.
  • Zdroj: profimedia

Nejde to. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal se definitivně rozhodl ukončit souboj se svým zdravím. V listopadovém finále Davis Cupu v Málaze se naposledy představí svým fanouškům a poté dá sbohem aktivní tenisové kariéře.

„Jsem tu, abych vám oznámil, že končím s profesionálním tenisem. Realita je taková, že mám za sebou hodně těžké roky. Ty poslední dva obzvlášť. Nebyl jsem schopen hrát bez omezení,“ vysvětlil jeden z nejlepších hráčů historie své těžké rozhodnutí.

Osmatřicetiletý španělský tenista získal na okruhu ATP 92 titulů, z toho zmíněných 22 grandslamů. Díky jeho 14 vítězství na Roland Garros se mu oprávněně přezdívalo antukový král.

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0919057885.jpg
Tenis Masters 1000 Šanghaj

Senzace. Tomáš Macháč svalil Carlose Alcaraze a v semifinále vyzve Sinnera

Richard Gasquet.
Tenis

Poslední tanec. Veterán Gasquet prozradil, kdy půjde do tenisového důchodu

Nick Kyrgios.
Tenis

Vrátí se výstřední bouřlivák na scénu? Ředitel Australian Open má jasno

Tenis ilustrační.
Tenis

Auty ve Wimbledonu bude od příští sezony hlásit technika