neděle 7. července 2024

Lotyšský obránce Jaks se přesouvá do Karlových Varů

Lotyšský hokejista Janis Jaks se v rámci české extraligy stěhuje. Osmadvacetiletý obránce opouští Litvínov a přesouvá se do Karlových Varů.

Janis Jaks na letošním šampionátu

Janis Jaks na letošním šampionátu
Zdroj: Profimedia

  • Janis Jaks na letošním šampionátu
  • Zdroj: Profimedia

HC Energie Karlovy Vary posilují defenzivu. Do týmu Energie míří bronzový medailista z loňského mistrovství světa Janis Jaks. Lotyšský obránce působil poslední dvě sezony v Litvínově. V černožlutém dresu nastoupil ke 109 utkání, ve kterých si připsal 59 kanadských bodů.

Před příchodem do české soutěže působil osmadvacetiletý Lotyš v Soči, Dinamu Riga, nebo americké NCAA. S lotyšským reprezentačním týmem získal v loňském roce historickou bronzovou medaili na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku.

„Hledali jsme ofenzivního beka do první obranné dvojice, který by nám pomohl i v přesilových hrách, byl výborně fyzicky i bruslařsky připravený a zároveň měl dostatek zkušeností. Janise jsme sledovali už v dřívějších sezonách a na mistrovství světa, a všechny tyto naše předpoklady splňuje. Věříme, že jeho herní kvalita přinese našemu týmu nejen kvalitní defenzivu, ale podpoří i ofenzivu,“ sdělil na webu sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

Zdroj: hokejkv.cz

Související

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Andrej Kudrna na letošním šampionátu
Hokej Tipsport ELH

Kudrna odchází z rodinných důvodů z Litvínova

Kristians Rubins
Hokej Tipsport ELH

Rubins přichází na západ Čech

Jiří Smejkal
Hokej Tipsport ELH

Dynamo výrazně posílilo. Z NHL přichází Smejkal