čtvrtek 19. září 2024

Los Konferenční ligy: Baník může jet na sever, Boleslav by čekal duel s Maďary nebo Černohorci

Baník by v případě postupu do 4. předkola Evropské konferenční ligy čekal norský nebo skotský celek. Boleslav by jela do Maďarska, případně do Černé Hory.

Patrick Kpozo během 2. předkola Konferenční ligy

Patrick Kpozo během 2. předkola Konferenční ligy
Zdroj: ALEXANDR SATINSKÝ / MAFRA / Profimedia

  • Patrick Kpozo během 2. předkola Konferenční ligy
  • Zdroj: ALEXANDR SATINSKÝ / MAFRA / Profimedia

Baník čeká ve středu první souboj s dánskou Kodaní. Pokud by Baník přešel přes třetí tým dánské ligy do 4. předkola Konferenční ligy, narazil by ostravský klub na skotský Kilmarnock, popřípadě na norské Tromsö.

Skotský Kilmarnock skončil v minulé sezoně na čtvrté příčce skotské ligy. Norské Tromsö obsadilo v norské lize třetí místo. Baník mohl narazit na těžší soupeře. Ve hře byl nizozemský Ajax, nebo řecký Panathinaikos.

Mladá Boleslav odehraje zápas 3. předkola Konferenční evropské ligy ve čtvrtek 8. srpna. V mladoboleslavské Lokotrans Aréně se postaví těžkému soupeři Hapoel Beer Sheva FC. Odvetu odehraje Boleslav o týden později na hřišti soupeře. S třetím týmem izraelské ligy uplynulého ročníku se porve o postup do závěrečného play off. O účast v ligové fázi se v případě postupu přes izraelský tým Mladá Boleslav utká s lepším z dvojice Paks, Mornar.

Paks je vítěz maďarské ligy a získal i domácí pohár. V duelu by byl maďarský klub favoritem. Druhá varianta pro Boleslav je černohorský Mornar, který je na evropské fotbalové scéně nováčkem.

Při losování play off Konferenční ligy došlo i na fotbalovou Plzeň. Pokud by Viktoria nepřešla v kvalifikaci Evropské ligy přes ukrajinský celek Kryvbas, narazila by na španělský tým Real Betis.

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým