pátek 27. září 2024

Litvínov zůstává stoprocentní, první výhru slaví Olomouc

Čtvrté kolo Tipsport extraligy ledního hokeje přineslo výhru Litvínova 2:4 na ledě Liberce. První tři body v nové sezoně získali hokejisté Olomouce v utkání s Českými Budějovicemi.

Střelec vítězného gólu Litvínova McIsaac.

Střelec vítězného gólu Litvínova McIsaac.
Zdroj: Profimedia

  • Střelec vítězného gólu Litvínova McIsaac.
  • Zdroj: Profimedia

Napínavé severočeské derby ovládli v Liberci hokejisté Litvínova

Severočeské derby ve čtvrtém kole Tipsport extraligy ledního hokeje hostil Liberec. A tradičně se bylo na co dívat. Jako první se vedení ujali hosté z Litvínova, když se v desáté minutě po přesné přihrávce Sandberga trefil do rohu Královy branky Jared McIsaac. Jenže Liberečtí bleskově zareagovali a Faško-Rudáš obratem srovnal, aby pak dostal domácí dokonce do vedení.

Potřetí a naposledy se vedení v utkání překlopilo ve druhé třetině, když se prosadili oba aktéři úvodního gólu McIsaac a Sandberg. V závěrečném dějství si už zkušení Chemici čtvrtou výhru v řadě pohlídali a jako jediní zůstávají v nové sezoně stoprocentní.

Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Faško-Rudáš (Ivan, Vlach), 19. Faško-Rudáš (Filippi, Ivan) – 10. McIsaac (Sandberg), 20. Hlava (D. Kaše, O. Kaše), 25. McIsaac (O. Kaše), 36. Sandberg (Koblasa).

Olomouc slaví první body v sezoně

Hokejisté Olomouce nezačali novou sezonu vůbec dobře a po třech kolech neměli na kontě ani bod. Ve čtvrtém kole se jim to proti Českým Budějovicím ale podařilo napravit, když je za vedením poslal v 11. minutě Navrátil.

Hosté z jihu Čech sice z kraje druhého dějství srovnali, ale jejich naděje na bodový zisk ukončil Kohout, který se prosadil ve vlastním oslabení a v závěrečné třetině pečetil do prázdné brány cennou výhru Hanáků.

HC Olomouc – Banes Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Navrátil (P. Musil, Fridrich), 32. Kohout (Kusko), 60. Kohout (Anděl) – 22. Kondelík (Gulaš, Kovařčík).

Autor: Ota Černý

Související

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Tomáš Cibulka s Jiřím Novotným
Hokej Tipsport ELH

Do Budějovic se vrací bronzový medailista Cibulka

Motor nasázel Dynamu šest gólů
Hokej Tipsport ELH

Motor smetl Pardubice a Litvínov otočil duel s Kladnem

Lukáš Nahodil z Olomouce a brankář Vítkovic Lukáš Klimeš
Hokej Tipsport Extraliga

Sparta opět prohrála, Vítkovice deklasovaly Olomouc