úterý 1. října 2024

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Hokejisté Litvínova pokračují ve své krasojízdě. Litvínov vyhrál i šesté utkání a stal se prvním týmem v historii soutěže, který neztratil ani bod.

Litvínovští hráči na střídačce

Litvínovští hráči na střídačce
Zdroj: Michal Struž / HC Olomouc

  • Litvínovští hráči na střídačce
  • Zdroj: Michal Struž / HC Olomouc

Fanoušci Litvínova si musí připadat jako ve snu. Litvínov neprohrál ani zápas s Olomoucí a po šesti zápasech má plný počet bodů.

Zápas s Olomoucí ale nebyl pro litvínovský hráče snadný. Do utkání vstoupili sice výborně a po už po sedmi minutách vedli o gól, ale jinak byla lepším týmem Olomouc.

Domácí Mora vyrovnala ve 25. minutě po dorážce Jana Knotka a pro Litvínov mohlo být ještě hůře. Ve 36. minutě po faulu Kristapse Zila šel faulovaný Jakub Navrátil na trestné střílení. Olomoucký forvard ale velkou šanci nevyužil a gólman Zajíček jeho pokus vyrazil pravým betonem.

O výhře Litvínova rozhodla ve 48. minutě bratrská spolupráce. Ondřej Kaše zavezl puk do útočného pásma, kde ho předal Davidovi a ten svým prvním gólem sezony vystřelil Litvínovu další tři body.

„Chtěli jsme hlavně ustát první třetinu. Určitě jsme nechtěli hrát nějak zataženě, ale chtěli jsme hrát organizovaně a zodpovědně. Myslím si, že první třetina se nám, co se tohoto týče, povedla, bohužel jsme na to nenavázali. Soupeř srovnal na 1:1, po hrubce jsme mu dali dokonce k dispozici trestné střílení. Určitě jsme nebyli spokojení. Chtěl bych kluky pochválit za třetí třetinu, zase k tomu přistoupili zodpovědně. Byl to pro nás takový zápas na vlnách,“ sdělil trenér Litvínova Karel Mlejnek.

HC OLOMOUC – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Knotek (Anděl, Řezníček) – 7. Husinecký (Hlava, O. Kaše), 48. D. Kaše (O. Kaše, McIsaac)

Výsledky 6. kola Tipsport extraligy

Související

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry

Sparta brala tři body v Pardubicích
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládla Sparta

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
Hokej Tipsport ELH

Pardubice otočily ve Vítkovicích, moravské derby ovládla Olomouc