středa 2. října 2024

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku

Hokejisté Litvínova vyhráli i nad Motorem a Mountfield bere tři body po utkání s Plzní.

Hráči Litvínova se radují z gólu

Hráči Litvínova se radují z gólu
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Litvínova se radují z gólu
  • Zdroj: Profimedia

Litvínov vylepšil vlastní rekord

Litvínov vyhrál na domácím ledě nad Českými Budějovicemi a prodloužil svou neporazitelnost na sedm utkání. Hosté měli v úvodu zápasu hned dvě přesilové hry, ale ani jednu z nich nevyužili. Naopak domácí hned první možnost v přečíslení proměnili. Ve 13. minutě propálil Matúš Sukeľ vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre zápasu.

Motor vyrovnal na začátku druhé dvacetiminutovky. Hokejisté Litvínova se ale se dostali opět do vedení v závěru třetiny, kdy skórovali během 18vteřin hned dvakrát.

Podobný kousek se litvínovským hráčům podařil necelé dvě minuty před koncem. Tentokrát jim na dva góly stačilo jen 15 sekund. Litvínov vyhrál i sedmý zápas a vylepšil vlastní extraligový rekord.

HC VERVA LITVÍNOV – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Sukeľ (Hlava, D. Kaše), 39. Hlava (McIsaac), 39. Czuczman (Koblasa, Sandberg), 59. Koblasa (Sandberg), 59. Jurčík – 21. Kovařčík (Gulaš, Přikryl)

Hradec přejel Plzeň

Na východě Čech se začaly střílet góly tři minuty před prvním odchodem do šaten. Petr Kalina vstřelil první gól sezony a poslal Hradec do vedení. O necelé tři minuty byli domácí fanoušci ještě veselejší. Čtyři sekundy před zazněním sirény překonal gólmana Hrenáka střelou pod lapačku hradecký obránce Martin Pláněk.

Po příchodu na led se stav opět brzy změnil a zase se trefili domácí hráči. Aleš Jergl našel odražený kotouč a po 23 sekundách ho poslal za Hrenákova záda. Indiáni si žádné nebezpečnější šance v utkání nevytvořili a nedokázali využít ani dvě přesilové hry. Lvi naopak výhru potvrdili ve 47. minutě, kdy zvýšili na 4:0. Hradecký gólman Škorvánek udržel v nové sezoně první čisté konto.

MOUNTFIELD HK – HC ŠKODA PLZEŇ 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Kalina (Dmowski, McCormack), 20. Pláněk (Šťastný), 21. Jergl (Tamáši, Perret), 47. Freibergs (Miškář)

Související

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Sparta brala tři body v Pardubicích
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládla Sparta

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení