pondělí 16. září 2024

Litvínov lovil na jihu Čech, do týmu přichází Vopelka

Chemici před začátkem sezony ohlásili další posilu. Do útoku přichází Lukáš Vopelka.

Lukáš Vopelka odchází z Motoru do Litvínova

Lukáš Vopelka odchází z Motoru do Litvínova
Zdroj: Profimedia

  • Lukáš Vopelka odchází z Motoru do Litvínova
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Lukáš Vopelka bude v nadcházejícím ročníku extraligy nastupovat v černožlutém dresu. Osmadvacetiletý forvard přichází do Litvínova z Českých Budějovic.

Jihočeský odchovanec prošel v Českých Budějovických všemi mládežnickými kategoriemi. V šestnácti letech šel na zkušenou do Švédska, kde v klubu Örebro nastupoval především v juniorském týmu. Ze Skandinávie putoval Vopelka do Slovanu Bratislava, Dukly Trenčín a poté opět do české soutěže.

Od návratu do Česka vystřídal Vopelka dresy Hradce Králové, Mountfieldu, Znojma, Vítkovic, Zlína a opět i Českých Budějovic. Na jihu Čech působil poslední dvě sezony, nyní se přesouvá na sever republiky.

„Věříme, že Lukáš je ve svém věku již hráčem se solidními zkušenostmi a v kombinaci se svým nasazením a energii, a neposlední řadě motivaci, bude velmi dobre zapadat do skladby týmu,” sdělil na webu Litvínova hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. „Lukáše bereme jako hráče na rozšíření kádru a pro zvýšení konkurence v nižších útočných formacích. Věříme v jeho univerzálnost a pracovitost,” dodal sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Zdroj: hcverva.cz

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu