sobota 28. září 2024

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení

Litvínov ještě nepoznal porážku, Hradec poprvé zvítězil a Plzeň vyhrála v Liberci po prodloužení.

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
  • Zdroj: Profimedia

Litvínov zatím jen vítězí

Hráči Litvínova v nové sezoně stále nepoznali porážku. Nic se nezměnilo ani po domácím utkání s Energií. Litvínov rozhodl o své výhře už v první třetině, kdy karlovarským nasázel čtyři branky. Litvínov je jediný týmem, který je stoprocentní a o tři body vede tabulku před Pardubicemi.

„Minulá dvě utkání jsme neměli dobrý vstup, na což jsme apelovali. A tentokrát se začátek povedl. Měli jsme dobrý pohyb, drželi se na kotouči a vytvářeli si šance,“ sdělil po utkání asistent trenéra Litvínova David Kočí. „Ve třetí třetině jsme se dokázali zkoncentrovat a utkání dohrát,“ dodal.

HC VERVA LITVÍNOV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Koblasa (Sukeľ, McIsaac), 11. Zeman (Hlava), 15. Koblasa (Zile, Baláž), 19. McIsaac (O. Kaše), 25. Zile (Baláž, Sukeľ) – 2. Kupčo, 35. Koffer

Hradec konečně vyhrál

Hokejisté Hradce před utkáním s Kladnem ještě nevyhráli. První vítězství v sezoně si nechali na páté kolo, kdy Rytíře zdolali po vyrovnaném boji 4:2. Vítězný gól vstřelil tři minuty před koncem Adam Novotný. Rytíři prohráli i svůj třetí venkovní zápas.

„Je to pro nás důležitá výhra. Věděli jsme, že Kladno hraje od začátku sezony velmi dobře a nebude to jednoduchý zápas. Zase jsme si dokázali vypracovat spoustu šancí, ale koncovka nás znovu trápila. Důležité bylo, že se k nám v závěru trochu přiklonilo štěstíčko a zápas jsme vyhráli takovým šťastným gólem,“ okomentoval první výhru Hradce trenér Mountfieldu Tomáš Martinec.

MOUNTFIELD HK – RYTÍŘI KLADNO 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Pavelka (Šťastný, Jergl), 37. Pour, 57. A. Novotný (Pour), 60. Perret (Tamáši) – 23. Melka (Pietroniro, Jarůšek), 44. Hults (Jarůšek)

Plzeň obrala Liberec o body

Domácí Liberec musel skousnout porážku od Plzně v prodloužení. Hosté skórovali hned po 31 vteřinách a zdálo se, že o branky nebude v utkání nouze. Fanoušci se vyrovnání dočkali ale až ve 27. minutě a poté branka v základním čase už nepadla. O výhře Plzně v prodloužení rozhodl lotyšský obránce Rubbins, který Plzni zajistil bod navíc.

„Jsme nervózní a tím pádem i přemotivovaní, nedisciplinovaní, pak ty výsledky vypadají, jak vypadají. Máme další šanci za dva dny a musíme se vyhrabat z výkonů, které nás sráží. Plzeň byla po většinu duelu lepší. My jsme po prvním šíleném střídaní upadli trochu do letargie, pak se ta hra trochu vyrovnala, ale Škodovka byla nebezpečnější,“ řekl po utkání trenér Tygrů Filip Pešán.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ŠKODA PLZEŇ 1:2 po prodloužení (0:1, 1:0, 0:1–0:1)

Branky a nahrávky: 27. Derner (Faško-Rudáš, Filippi) – 1. Söderlund (Lev, Lalancette), 62. Rubins

Související

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
Hokej Tipsport ELH

Pardubice otočily ve Vítkovicích, moravské derby ovládla Olomouc

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Střelec vítězného gólu Litvínova McIsaac.
Hokej Tipsport ELH

Litvínov zůstává stoprocentní, první výhru slaví Olomouc