sobota 26. října 2024

Litvínov dál tápe, České Budějovice mají dva body z Varů

Páteční program Tipsport Extraligy přinesl utkání Litvínova s Hradcem Králové, Karlových Varů s Českými Budějovicemi a Kladno hostilo Pardubice.

Litvínov prohrál na ledě Hradce.

Litvínov prohrál na ledě Hradce.
Zdroj: ČTK / Taneček David

  • Litvínov prohrál na ledě Hradce.
  • Zdroj: ČTK / Taneček David

Hokejové Pardubice vstoupily do letošní sezony s těmi největšími ambicemi. Tomu odpovídá jejich snažení na přestupovém trhu i první místo v tabulce. V pátečním utkání 14. extraligového kola vyrazili Východočeši do Kladna. Ani tomu se v aktuální sezoně nevede špatně, ale na loňské vicemistra byli tentokrát Rytíři krátcí. Skóre otevřel už v první třetině z trestného střílení pardubický Martin Kaut. V polovině zápasu pak přidal po chybě Hanouska pojišťovací gól Tomáš Vondráček. V závěru ještě přidal zápletku Matyáš Filip, ale kapitán hostů Roman Červenka v 55. minutě definitivně rozhodl o výhře Pardubic. Nezměnila na tom už nic ani kladenská hra bez brankáře, kterou naopak potrestal Koukal.

Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Filip (M. Procházka, Jarůšek) – 9. M. Kaut (TS), 32. Vondráček (Paulovič, Mandát), 55. Červenka (Mandát, Houdek), 59. R. Kousal (Červenka, Mandát)


Litvínov vstoupil do sezony senzačním způsobem a dlouho okupoval první místo tabulky, jenže to už několik kol neplatí a chemici se dál trápí. Naposledy se to potvrdilo na ledě Hradce Králové, kam litvínovští hokejisté vyrazili v rámci 14. kola Extraligy. Zejména díky skvělému výkonu gólmana Škorvánka udrželi domácí čisté konto, zatímco hosté inkasovali ve druhé třetině, když po důrazné hře před brankou zakončil Ryan Dmowski. Druhý gól přidali hradečtí pět minut před koncem, z nezvyklého úhlu se trefil Lotyš Oskars Batna. Litvínov si tak připsal další prohru a z posledních sedmi zápasů má pouhých pět bodů. Kvůli tomu se z čela propadl už na třetí místo průběžné tabulky. Těsně za ním je právě Hradec, který zaznamenal naopak pátou výhru v řadě.

Mountfield HK - HC VERVA Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Dmowski (R. Pavlík), 56. Batna (Šťastný, Dmowski)


Karlovy Vary přivítaly v pátek hokejisty Českých Budějovic. Souboj týmů ze spodní části tabulky přinesl atraktivní podívanou, kterou rozhodlo až nastavení. Skóre otevřeli už po pěti minutách hry hosté, když Brant Harris překonal Frodla v brance Varů. Domácí pak sice měli více ze hry, ale na vyrovnání to nestačilo. To přišlo až ve 30. minutě zásluhou Mikysky. Oba týmy pak měly ještě několik slibných šancí, ale zásluhou skvěle chytajících gólmanů na obou stranách šlo utkání do prodloužení. To záhy rozhodl českobudějovický Nick Olesen. Díky tomu Jihočeši odskočili na rozdíl dvou bodů od poslední Plzně, která prohrála na ledě Vítkovic.

HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Mikyska (Jiskra) – 6. Harris (Cibulka, Vráblík), 61. Olesen (Štencel)

Autor: Ota Černý

Související

Jáchym Kondelík a Tomáš Zohorna si vyměnili týmy
Hokej Tipsport ELH

Nečekaný trejd! Kondelík míří do Dynama, Zohorna do Budějovic

Jasper Weatherby v dresu San Jose Sharks
Hokej Tipsport ELH

Pardubice ohlásili další posilu se zkušenostmi z NHL

Roman Červenka pečetil výhru Pardubic.
Hokej Tipsport ELH

Pardubice zvládly předehrávku s Boleslaví a jsou v čele Extraligy

Hráči Mountfieldu vyhráli nad Vítkovicemi
Hokej Tipsport ELH

Hokejová přestřelka v Hradci, Litvínov prohrál s Třincem