pondělí 16. září 2024

Lingr je zpátky ve Slavii

Do Slavie se vrací ofenzivní záložník Ondřej Lingr. V Edenu podepsal čtyřletou smlouvu.

Ondřej Lingr se vrací do Slavie

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Ondřej Lingr se vrací do Slavie
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Ondřej Lingr opouští nizozemský Feyenoord a vrací se zpátky do pražské Slavie. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál odešel do Feyenoordu na roční hostování s opcí na konci srpna 2023. Po nepříliš úspěšném angažmá v Nizozemsku se vrací zpátky do Slavie.

„Rozhodování vrátit se do Slavie nebylo vůbec složité. Nechal jsem si to samozřejmě projít hlavou a rozhodl jsem se. Myslím si, že zůstat ve Feyenoordu by byl krok zpátky. Ambice Slavie, jak jsem to tady zažil já, to nešlo odmítnout,“ okomentoval svůj návrat Lingr.

Rodák z Havířova v červenobílém dresu získal v sezoně 2020/21 prestižní double. Lingr v Edenu strávil tři sezony a nastoupil do 138 zápasů, v nichž vstřelil 40 gólů. Fotbalový reprezentant podepsal se Slavií smlouvu do konce června 2028. Sešívaní za čerstvou posilu zaplatili 2,2 milionu eur (zhruba 55 milionů korun).

„Mým cílem po návratu z Feyenoordu je určitě, abych se stal opět důležitým členem týmu, jak tomu bylo, než jsem odešel. Samozřejmě vím, že vytížení nebylo úplně optimální, já jsem si toho vědom, a proto jsem rád, že se mohu vrátit. Moc si toho vážím, ale přiznám se, že jsou pro mě důležitější cíle Slavie. To je na prvním místě. Já budu vše dělat stejně tak, jak tomu bylo, než jsem odešel a to, abych pomohl Slavii za jakékoliv situace. Ať už je to na hřišti, nebo mimo něj. Ať už se to zdá jako klišé, tak přicházím s těmi nejvyššími cíli. Moc rád bych do Edenu vrátil ligovou trofej a pomohl Slavii k titulu a nejlepším výsledkům v Evropské lize,“ dodal Lingr.

Zdroj: slavia.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým