čtvrtek 19. září 2024

Ligové dohrávky: Koubek proti Klimentovi, Slavia na půdě nebezpečné Boleslavi

Šesté kolo Chance ligy ukončí dvě dohrávky. Viktoria vyzve Olomouc, Slavia i s připraveným Lingrem jede do rozjeté Mladé Boleslavi

profimedia-0902597192.jpg

Obnovená premiéra. Ondřej Lingr se ve Feyenoordu neprosadil a tak se vrátil do Slavie. Dnes už může v Boleslavi nastoupit znovu v sešívaném dresu.
Zdroj: profimedia

  • Obnovená premiéra. Ondřej Lingr se ve Feyenoordu neprosadil a tak se vrátil do Slavie. Dnes už může v Boleslavi nastoupit znovu v sešívaném dresu.
  • Zdroj: profimedia

Konečně. Fotbalová liga se vrací na ligové trávníky. Nejdřív ji odsunula reprezentační pauza, potom přívaly deště. Dnes jsou na programu dvě dohrávky šestého kola a je nanejvýš pravděpodobné, že se odehrají - stadiony v Plzni i Mladé Boleslavi jsou připravené.

Oba zápasy nabízejí zajímavou zápletku. Plzeňská Viktoria od 17 hodin vyzve Olomouc s nabuzeným kanonýrem Janem Klimentem. Jednatřicetiletý útočník působil v Doosan Aréně, pod trenérem Koubkem ale strádal. I vinou několika zranění. V hanáckém dresu dostal plnou důvěru a zatím je nejlepším střelcem Chance ligy se sedmi góly v šesti utkáních. Sigmě se daří, v neúplné tabulce je pátá, domácí ale budou favority. Tahouni týmu Pavel Šulc a Lukáš Červ prokázali v zápase s Ukrajinou výbornou formu.

Ve večerním duelu Mladé Boleslavi s pražskou Slavií budou sázkové kanceláře na straně Pražanů. Domácí jsou ale po postupu do základní skupiny Konferenční ligy v laufu, především ofenzivní trio Jawo, Kulič, Ladra vypadá hodně nebezpečně. Slavia se v Lokotrans aréně představí i s navrátilcem Ondřejem Lingrem, uzdraveným kádrem i s touhou získat tři povinné body. Zápas začne v 19.30 hodin.

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0909115739.jpg
Fotbal Chance liga

Viktorii vystřelil výhru Šulc, Slavia v klidu vyhrála v Mladé Boleslavi

profimedia-0874205667.jpg
Fotbal Chance liga

Odložené zápasy osmého kola už mají termín. Duely pátého kola se hrají zítra

profimedia-0814935373.jpg
Fotbal Chance liga

Fotbal o víkendu nebude, asociace odložila zápasy první i druhé ligy

Svetozar Markovič posílil Plzeň
Fotbal Chance liga

Kapitán Partizanu Bělehrad posílil Viktorii Plzeň