úterý 2. července 2024

Liga mistrů jde do skupinové fáze

Začíná skupinová fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže. Dnes večer se odehraje osm zápasů. Obhájce titulu Manchester City přivítá na domácím hřišti srbský klub.

Hráči Manchesteru City s pohárem pro vítěze Ligy mistrů

Hráči Manchesteru City s pohárem pro vítěze Ligy mistrů
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Manchesteru City s pohárem pro vítěze Ligy mistrů
  • Zdroj: Profimedia

Na úvod se představí obhájce titulu Manchester City, který vyzve na domácím hřišti Crvenou zvezdu Bělehrad. Manchester City je podle sázkařů největším aspirantem na získání poháru. Ve druhém zápase skupiny G švýcarský tým Young Boys vyzve Lipsko.

Ve skupině E se utká Feyenoord se skotským mistrem Celticem Glasgow. V dresu nizozemského mistra by mohl nastoupit český fotbalista Ondřej Lingr, který do Feyenoordu přestoupil v létě ze Slavie. Ve druhém zápasu uvidíme Lazio Řím s Atléticem Madrid.

Skupina F je jednou z nejzajímavějších. Ve skupině o dvě postupová místa budou bojovat AC Milán, Newcastle, Borussia Dortmund a Paris St. Germain. V prvním zápase se na San Siru představí Newcastle, který se do skupinové fáze vrací po 21 letech. Paris St. Germain přivítá německý Dortmund. Z PSG odešli před sezonou Lionel Messi a Neymar. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho po odchodu dvou velkých hvězd vyhráli ve francouzské lize jen dva zápasy z pěti.

Ve skupině H je jasným favoritem Barcelona. Španělský velkoklub vyzve v prvním zápase Antverpy. Druhé utkání odehraje Šachtar Doněck s Portem v Hamburku.

Související

Los pohárů.jpg
Fotbal Liga mistrů

Slovan Bratislava zamíří do Severní Makedonie

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
Fotbal Fortuna Liga

Český mistr přišel o trenéra a hned ohlásil nástupce

profimedia-0879995217.jpg
Ostatní Házená Final Four

Jíchův Kiel si finále nezahraje. Barcelona vyzve dánský Aalborg

Brian Priske se Spartou získal letos double.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta může přijít o strůjce svého úspěchu