neděle 8. září 2024

Lidé v Alice Spring mají kvůli extrémní kriminalitě noční zákaz vycházení

V určených částech australského města platí zákaz vycházení od 22. do šesté ráno. Policie Severního teritoria jej vyhlásila v naději, že sníží kriminalitu v oblasti.

alicesprings

Násilí v Alice Springs eskaluje.
Zdroj: X

  • Násilí v Alice Springs eskaluje.
  • Zdroj: X

Třídennímu zákazu, který platí do čtvrtečního rána, předcházela rvačka asi 80 lidí, útoku nožem na 42letou ženu, přejetí policisty před obchodem, loupeži na čerpací stanici a napadení čtyř policistů mimo službu asi dvacetičlennou skupinou. Pokud to bude nutné, lze zákaz prodloužit až na sedm dní. Obdobné opatření si město už vyzkoušelo, když v březnu a dubnu po sérii divokých rvaček zakázalo na tři týdny vstup osobám mladším 18 let do centra města mezi 18 a šestou hodinou. určených částech města platí zákaz vycházení od 22. do šesté ráno. Policie Severního teritoria jej vyhlásila v naději, že sníží kriminalitu v oblasti.

Třídennímu zákazu, který platí do čtvrtečního rána, předcházela od pátku do neděle rvačka asi 80 lidí, útok nožem na 42letou ženu, přejetí policisty před obchodem, loupež na čerpací stanici a napadení čtyř policistů mimo službu asi dvacetičlennou skupinou.

V úterý odpoledne policie zatkla pět lidí, kteří patří ke dvěma domorodým skupinám, jež se porvaly. Vyzbrojené byly kopími, domorodými válečnými kyji, baseballovými pálkami a mačetami.

Pokud to bude nutné, lze zákaz prodloužit až na sedm dní. Obdobné opatření si město už vyzkoušelo, když v březnu a dubnu po sérii divokých rvaček zakázalo na tři týdny vstup osobám mladším 18 let do centra města mezi 18 a šestou hodinou.

Související

Uluru,_helicopter_view,_cropped
Zahraniční

Austrálii sužují vedra uprostřed zimy. Na západě země naměřili přes 41 stupňů

Advantages-of-Solar-Energy
Ekonomika

Austrálie postaví největší solární komplex na světě. Bude jím zásobovat i Singapur

DoubleTree_by_Hilton_Hotel_Cairns,_Queensland
Zahraniční Video

Pilot vrtulníku narazil do hotelu, na místě v kradeném stroji zemřel

20140727--IMG_4412_(16828865239)
Zahraniční

Teplota oceánské vody dosahuje rekordů. Ohrožuje už i Velký bariérový útes