Lidé fandí žháři, protože jim vadí, že Ukrajinci mají teplákové soupravy

Dělá se mi špatně, když čtu ty komentáře. Tak reaguje jeden z uživatelů sociální sítě na nenávistné komentáře pod článkem o žháři, který se zaměřuje na auta Ukrajinců.

337097781_6210975912256377_8351535883788174160_n.jpg

Žhář zaútočil už na tři auta.
Zdroj: HZS PK

  • Žhář zaútočil už na tři auta.
  • Zdroj: HZS PK

Tisíce komentářů se objevily na facebookových stránkách českých médií poté, co zveřejnila informaci o řádění žháře v Plzni. Ten už podpálil tři ukrajinská auta. Nenávistné výroky, pochvaly pro žháře, schvalování jeho útoků nebo tvrzení, že Češi nemají na jídlo, protože vláda podporuje Ukrajinu, to opakují přispěvatelé donekonečna. Jedno mají společné: kromě toho, že nepobrali příliš rozumu, obvykle také nezvládají ani základy českého pravopisu a věty, které tvoří, mnohdy vůbec nedávají smysl. Většina z nich také zaměňuje označení UK pro Británii za ukrajinské UA.

„Tady nejde o pálení aut ,ale o už dlohodobé znechucení celé Ukrajiny a to vse ,co tu předvádí naše cizácka vláda .Doma jsme tu my ,většina lidí zde nemá ani na základní věci a tady si ukrajinští "uprchlíci"jezdí v milonovych autech,vylepšují si zde svou ekonomickou situaci ,nikde jsem neviděla Ukrajince s dvouma igelitkama ,když prchali ,ale rodinky ve značkových oblecenich,od hlavy až k patě s narvanymi nákupními košíky ,ne jen v potravinách a kdo tu kupoval i ty iphony za 20,30tis,no UK chovají se tu jako doma ,bodejť ne,když jim ta pakaz ve vládě jde na ruku ,jsou tu milonovy úniky na dávkách UK ,o kterých se mlči,miliardy se posilaji nackum na Ukrajinu a vy si myslíte ,že tady lidi budou psát ,"Ježíš marja ,to je tragedie ,že hoří naky ukrajinský auto ?“ To je jeden z typických příspěvků, který citujeme i se všemi chybami. Další komentáře najdete ve fotogalerii, kde jsou screenshoty veřejných komentářů z veřejně přístupných stránek. Proto je neanonymizuje.

Žhář jako první podpálil auto postaršího manželského páru. Založil ho nad zadním kolem pod uzávěrem nádrže. O den později zapálil další dvě auta s ukrajinskými značkami, která parkovala za sebou.

„K oběma případům došlo v Plzni na Slovanech ve stejné lokalitě. První způsobil škodu za 350 tisíc korun, ve druhém případě se žhář pokusil zapálit hned dvě auta, přičemž způsobil škodu za 20 tisíc. Všechny tři požáry byly založeny ve stejném místě u zadního kola. Případ si samozřejmě převzali kriminalisté,“ uvedli k případu hasiči.

Související

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Rok vdovy, Život k sežrání i nový Hřebejk. Finále Plzeň odhalilo program

Plzeň,_Kollárova_(2)
Domácí

Plzeň pokračuje ve zdražování parkovného. Nově se platí i v sobotu

Policie ČR
Krimi

Násilníka z Kilometrovky už má policie. Na soud si počká ve vazební cele