čtvrtek 19. září 2024

Liberec veze z Plzně tři body

Plzeň přivítala doma Bílé Tygry z Liberce. Ve vyrovnaném utkání se z výhry nakonec radovali hosté.

Tim Söderlund a Vojtěch Budík v boji o puk

Tim Söderlund a Vojtěch Budík v boji o puk
Zdroj: Profimedia

  • Tim Söderlund a Vojtěch Budík v boji o puk
  • Zdroj: Profimedia

První dvacetiminutovka přinesla šance na obou stranách. Oba týmy ale podrželi brankáři. Liberecký gólman Lukáš Pařík nastoupil poprvé od začátku utkání a celý zápas chytal skvěle.

Do druhé třetiny šli hráči za stavu 0:0. Skóre se prvně měnilo ve 28. minutě, když šli do vedení hosté. O deset minut později už bylo srovnáno. Mertl libereckého gólmana na poprvé nepřekonal, ale následně objel branku a už se nemýlil. Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný.

Důležitý moment zápasu přišel ve 46. minutě při přesilové hře Liberce. Jayce Hawryluk se trefil přesnou ranou k bližší tyči, 1:2. Škodovka se snažila dohnat jednogólovou ztrátu. Šance Söderlunda ani Mertla ale v síti soupeře neskončili. Domácí zkusili v závěru štěstí při hře bez brankáře. Do prázdné branky se ale trefil liberecký Tygr Oscar Flynn, který určil konečnou podobu výsledku. Škodovka doma prohrála s Libercem 1:3. Bílí Tygři se posunuli v tabulce na šesté místo. Plzeň zůstává jedenáctá.

„Bylo to těžké utkání, domácí hráli velmi bruslivý hokej. My jsme s naším výkonem ale maximálně spokojení, navíc nám skvěle zachytal brankář Pařík. Odvedli jsme poctivý výkon, hráli jsme celoplošný hokej, byli jsme silní v osobních soubojích. Jsme šťastní po výborném výkonu za tři body, velice si jich ceníme a vážíme,“ sdělil na klubovém webu trenér Liberce Jiří Kudrna.

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 1:3

Branky: 38. Mertl – 28. Melancon, 46. Hawryluk, 59. Flynn

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci