Liberec přejel Slovácko, Budějovice stále tápou

Fotbalová Chance liga nabídla v sobotu čtyři utkání 13. kola. V nich zvítězil Liberec nad Slováckem, Baník v Pardubicích, České Budějovice doma polehly Hradci a Sigma remizovala s Jabloncem.

Fotbalisté Liberce oslavili vysokou výhru.

Fotbalisté Liberce oslavili vysokou výhru.
Zdroj: ČTK / Petrášek Radek

  • Fotbalisté Liberce oslavili vysokou výhru.
  • Zdroj: ČTK / Petrášek Radek

Nejvyšší česká fotbalová soutěž pokračovala v sobotu svým už 13. kolem letošní sezony. Slovan Liberec po vysoké prohře v derby s Jabloncem schytával hodně kritiky. Nyní si ovšem jeho fanoušci spravili chuť, když v důležitém utkání se Slováckem mohli vysokou výhru slavit pro změnu oni. Slovácko v Liberci inkasovalo už v 16. minutě a když šlo o čtvrthodinu později kvůli kapitánu Hormannovi do oslabení, bylo po zápase. Liberec pak přidal ještě tři góly.

České Budějovice se dál v lize trápí. Pod vedením trenéra Straky sice znovu předvedly sympatický výkon, ale chyběla jim efektivita v zakončení. Tu naopak předvedl na jihu Čech Hradec Králové, který dvěma góly v nastaveních obou poločasů vybojoval první venkovní výhru ročníku. Budějovice dál s jediným bodem zůstávají na posledním místě tabulky.

Atraktivní duel byl v sobotu k vidění Pardubicích, kam zavítal Baník Ostrava. Východočeši šli nejprve po penaltě proti favorizovanému soupeři do vedení, Baník ale po změně stran zásluhou Kubaly a Ewertona dokázal zápas otočit. Cenný bod pro Pardubice mohl vystřelit Patrák, jenže v deváté minutě nastavení definitivně rozhodl ve prospěch hostů Šín.

Bezbrankové utkání viděli v sobotu diváci na Andrově stadionu v Olomouci, kam zavítali fotbalisté Jablonce. Zápas poznamenala červená karta, kterou si vykoledoval kapitán domácích Radim Breite v závěru prvního poločasu. Po změně stran tak Sigma logicky neměla tolik ze hry a musela se spokojit s ubráněním remízy 0:0.

Autor: Ota Černý

Související

České Budějovice favorita nezaskočily.
Fotbal Chance liga

České Budějovice v oslabení podlehly favoritům

profimedia-0754523760.jpg
Fotbal Chance liga

Křídelník Ekpai se vrací do ligy. Uspěl na testech v Českých Budějovicích

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Jiří Novotný
Fotbal

Bývalý úspěšný obránce Novotný rozšíří realizační tým Budějovic