neděle 8. září 2024

Lhář, podvodník a násilník zas kandiduje. Naposledy padělal i svůj úmrtní list

Už víc než 20 let se Václav Prokůpek z Plzeňska neúspěšně snaží uspět ve volbách za kohokoliv kamkoliv. Začínal v roce 2000 v krajských volbách, v různých letech se opakovaně snažil uspět také v komunálních, senátních či evropských volbách.

03_zeman_va

Václav Prokůpek.
Zdroj: pixwords-agario.funsite.cz

  • Václav Prokůpek.
  • Zdroj: pixwords-agario.funsite.cz

Nejnověji chce být Václav Prokůpek senátorem za Mimozemšťany za obvod Rokycany. Víc než jeho politické názory jsou ale známé neuvěřitelné excesy, které ho opakovaně dostaly i před soud. Prokůpek se vydává za investigativního novináře, scénáristu nebo vysokoškolského pedagoga s několika tituly. V roce 2012 ho z krajské kandidátky vyškrtlo Sdružení nestraníků, protože zatajil svou politickou minulost, třeba členství v Dělnické straně, a lhal o svém vzdělání.

Prokůpek na svém webu tvrdí, že je absolventem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem nebo Vysoké školy ekonomické v Praze. Ani jedna ze škol ho jako absolventa nevede.

V minulosti stál před soudem za fyzické napadení důchodce v Mirošově a politika v Plzni, loni dostal podmínku za úvěrový podvod a padělání veřejných listin. Vyjednal si totiž několik spotřebitelských úvěrů a pak zfalšoval vlastní úmrtní list, aby je nemusel splácet. Uskupení ANO – lepší Česko s mimozemšťany a občany motoristy nereagovalo na dotazy Minutových zpráv ohledně toho, že postavilo Prokůpka na svou kandidátku.

Kdo je Václav Prokůpek?

Poprvé se o něm mluvilo poté, co do Parlamentních listů napsal vymyšlenou zprávu, že při zakládání romské strany zmizel romský pokladník i s kasou. Lživou informaci tehdy bleskově převzala další média, která se za ni později omlouvala.Tvrdil také, že je vysokoškolský pedagog na Univerzitě Jana Amose Komenského, že vyučoval masovou komunikaci a chlubil se mnoha tituly. Žádná univerzita mu ale titul neudělila. DDostal podmínku za napadení sedmdesátiletého důchodce, poté další za napadení bývalého poslance ODS Vladislava Vilímce.

Poprvé se o něm mluvilo poté, co do Parlamentních listů napsal vymyšlenou zprávu, že při zakládání romské strany zmizel romský pokladník i s kasou. Lživou informaci tehdy bleskově převzala další média, která se za ni později omlouvala.

Tvrdil také, že je vysokoškolský pedagog na Univerzitě Jana Amose Komenského, že vyučoval masovou komunikaci a chlubil se mnoha tituly. Žádná univerzita mu ale titul neudělila. Dostal podmínku za napadení sedmdesátiletého důchodce, poté další za napadení bývalého poslance ODS Vladislava Vilímce.

Vydával se také podle blesk.cz za advokáta a pod různými záminkami lákal z lidí peníze. Namlouval jim přitom, že je bývalý manžel Lucie Talmanové, manželky bývalého premiéra Mirka Topolánka.

Související

profimedia-0901814993
Domácí Sněmovní volby

Pavel schválil korespondenční volbu. Češi ze zahraničí budou volit poštou už příští rok

korespondenční volby
Domácí Sněmovní volby

Senát schválil korespondenční volbu pro Čechy v zahraničí

Největší šanci na budoucí úspěch mají v Rusku komunisté.
Zahraniční

Kdo bude jednou vládnout po Putinovi? Největší šance mají komunisté

03_zeman_va
Domácí Exkluzivně

Padělatel vlastního úmrtního listu zmizel z kandidátky do Senátu