Legenda country a řada rockových hvězd: Máme první rockový song Dolly Parton

Country si podává ruku s rockem. Dolly Parton si na svou novou desku pozvala členy The Beatles, Eltona Johna či zpěváky kapel Aerosmith, Journey a Judas Priest.

Dolly Parton

Dolly Parton na obalu své nové desky jako Rockstar
Zdroj: www.dollyparton.com

  • Dolly Parton na obalu své nové desky jako Rockstar
  • Zdroj: www.dollyparton.com

Na sklonku kariéry, v sedmasedmdesáti letech se ikona americké country, členka Rock n´rollové síně slávy a jedenáctinásobná vítězka cen Grammy Dolly Parton rozhodla opustit svůj letitý styl, který z ní udělal jednu z nejúspěšnějších žen v hudební historii. Zamíří totiž do rockových vod. Když svůj záměr před nedávnem ohlásila, okamžitě bylo o senzaci postaráno. Nová deska vyjde 17. listopadu a bude se jmenovat příhodně Rockstar.

Právě dnes Dolly Parton představila první ze tří desítek skladeb chystaného alba, song World on Fire. Deska nabídne devět originálních a 21 ikonických skladeb.

"Jsem nadšená, že mohu konečně představit své první rokenrolové album Rockstar! Je mi velkou ctí a výsadou, že jsem mohla spolupracovat s největšími zpěváky a hudebníky všech dob. Doufám, že si všichni album užijí tak, jako jsem si já užila jeho sestavování," svěřila se na svém webu Dolly Parton.

Aby vše bylo ještě více věrohodné, pozvala si Dolly k natáčení alba řadu muzikantů, kteří se právem mohou nazývat rockovými hvězdami. Na desce tak bude ke slyšení například přeživší dvojice z The Beatles Paul McCartney a Ringo Starr, dále pak Elton John, zpěvák Aerosmith Steven Tyler, bývalý frontman Journey Steve Perry, exkytarista Bon Jovi Richie Sambora, předák REO Speedwagon Kevin Cronin, zpěvačka a kytaristka Joan Jett či dokonce frontman legendárních britských heavymetalistů Judas Priest Rob Halford, léta též nazývaný jako Metalový bůh.

Autor: Jan Skala

Související

Axl-Rose-Michael-Schenker
Hudba

Michael Schenker natočil poctu sám sobě. Korunoval ji epickou skladbou s Axlem

312822978_660159278811166_5239419784424413123_n
Hudba

Recenze: The Sweet natočili desku plnou skvělých skladeb, které ale nezní klasicky

1000010533
Hudba

Nová sestava Linkin Park se rozpadá. Na turné s nimi nevyrazí kytarista Delson

Vladimír_Mišík
Hudba

Vladimír Mišík je k nezastavení. Skončil s koncertováním, ale natočil novou desku