Ledecká se toho nebojí. Pojede světové šampionáty na snowboardu i na lyžích

Olympijská vítězka Ester Ledecká využije toho, že oba vrcholy se časově nepřekrývají

profimedia-0870593011.jpg

Ester Ledecká je připravená na novou sezonu, fenomenální obojživelnice se znovu chystá vítězit na snowboardu i na lyžích.
Zdroj: profimedia

  • Ester Ledecká je připravená na novou sezonu, fenomenální obojživelnice se znovu chystá vítězit na snowboardu i na lyžích.
  • Zdroj: profimedia

Dobrá zpráva. Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká je fit a v nadcházející sezóně se chystá na oba vrcholy. Snowboardové mistrovství světa se totiž nekryje se světovým šampionátem alpských lyžařů.

Není všechno ale růžové. Snowboardové MS je ve stejném termínu s finále Světového poháru alpských lyžařů a pokud bude mít Ledecká slušný počet bodů a šanci na dobré umístění, nemá ještě jasno, jak se rozhodne. „Bylo by to těžké rozhodování, ale to je ještě dost daleko," nechce se fenomenální závodnice zatěžovat předčasnými úvahami.

Nestartovat na prknu by však byla velká škoda. V této disciplíně je totiž téměř neporazitelná. Je v ní dvojnásobnou olympijskou vítězkou a dvojnásobnou mistryní světa. Devětadvacetiletá Češka přitom kvůli termínovému střetu nebo zdravotním problémům na snowboardovém šampionátu závodila naposledy v roce 2017. A z posledních deseti závodů Světového poháru má také skvostnou bilanci: sedm vítězství a tři druhá místa.

Ledecká strávila posledních pět týdnů na soustředění v Chile, do sezony vstoupí právě na snowboardu. V čínském Mylinu se konají 30. listopadu a 1. prosince první závody Světového poháru.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Ester Ledecká zvítězila již pošesté
Ostatní

Ledecká se po roční pauze stala Královnou bílé stopy

profimedia-0858724201.jpg
Ostatní

Ledecká ovládla finálové super-G

profimedia-0855195904.jpg
Ostatní

Ledecká nemá konkurenci

profimedia-0853228192.jpg
Ostatní

Ledecká zazářila na lyžích